Diskussion:Hermann Göring

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
2. Verdenskrig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt 2. Verdenskrig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af 2. verdenskrig-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
1. Verdenskrig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt 1. Verdenskrig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af 1. verdenskrig-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Luftfart Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Luftfart, et forsøg på at koordinere oprettelsen af luftfart-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Tysklands våben Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tyskland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tysklandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.


Skal det ikke med?Det har jo dansk interesse?

Den korte version I.flg. Hof- og Statskalenderen fik rigsmarskal Hermann Wilhelm Göring tildelt Storkors af Dannebrogsordenen (med bryststjerne i diamanter) den 25. juli 1938. Ved en kongelig resolution af 10. oktober 1946 blev Göring slettet af storkorsriddernes tal. - (skrev 85.129.39.98 (diskussion • bidrag) 9. jun 2009, 23:38. Husk at signere dine indlæg.)

Sprogligt, hvad betyder det?[redigér wikikode]

Der står flg. "Han havde titals skræddersyede uniformer, de fleste med guldbroderier og flettet silke." Meningen med den sætning er ikke fuldkommen klar (for mig). Skal der stå "adskillige" i stedet for "titals", det lyder umiddelbart som en smutter under en oversættelse. "Flettet silke" siger heller ikke ret meget, er der tale om (flettede) silkebånd? Hvis man fletter silke, vil man stort set altid være nødt til at væve det først. Jeg tør ikke rette det, for jeg ved ikke, hvad der bør stå.

I øvrigt er artiklen påfaldende "farverig". Jeg er ikke i tvivl om, at Göring var en "speciel" person og at hans fremtræden er korrekt beskrevet (jeg har læst endnu mere farverige fremstillinger om "romersk kejser" og om "Karinhalle"), men vi bør være lidt forsigtige med at være for morsomme. Manden må da også have haft en eller anden form for politisk/militær betydning ved siden af "tyk klovn". Selv om klovnerollen er meget iøjnefaldende.

Dette er ikke skrevet for at renvaske Göring, langtfra. Ditlev Petersen (diskussion) 6. jun 2016, 21:01 (CEST)

Nej, jeg er skam enig i, at manden var langt mere end en tyk klovn... Men det var han desværre også, i en helt påfaldende grad for en mand med så kolossal magt og indflydelse, og med sådan en omgang titler. Men han var narkoman og dermed helt ukritisk til, hvordan han virkede på andre. Imidlertid også en intelligent mand, og en dreven pilot, så man kan trygt tale om en yderst modsætningsfyldt karakter! Mvh --Nordfra (diskussion) 20. nov 2018, 12:23 (CET)

Vrøvl?[redigér wikikode]

Jeg har lige rullet en rettelse tilbage, hvor Göring blev udstyret med to samtidige ægteskaber. Tilsyneladende er der tale om en gennemarbejdet gang vrøvl, da oplysningen også findes enkelte andre steder uden for Wikipedia. Men altså bigamist og et barn født i Danmark er vist ikke dokumenteret. Ditlev Petersen (diskussion) 10. nov 2018, 11:44 (CET)