Diskussion:Hertugdømmet Slesvig

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Artículo bueno-blue.svg Artiklen Hertugdømmet Slesvig er blevet udpeget som lovende artikel. Det vil sige at den vurderes klar til at blive forbedret til en god artikel. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.
Stock post message.svg Huskeliste for Hertugdømmet Slesvig: rediger · historik · overvåg · opdater

Nuvola kdict glass.svgSenest gennemgået den 27. maj 2019 (0 år og 145 dage siden) af Toxophilus. Artiklen er listet i kvalitetsmærkede artikler til eftersyn.

  • udvid indledningen så den omfatter hele artiklen og indsæt nødvendige kilder. Nessumsaram (diskussion) 29. marts 2017, 15:50 (CEST) Yes check.svg Gjort
  • udvid kapitlet "lov og ret". Nessumsaram (diskussion) 29. marts 2017, 15:50 (CEST)
  • udvid kapitlerne "Navnet", Afgræsning" og "Landskab" og tilføj kilder til disse, da de mangler kilder. Nessumsaram (diskussion) 29. marts 2017, 15:50 (CEST)
  • indledningen til "Demografi" kan trænge til noget tekst, der summerer de vigtigste pointer i forhold til tabellerne, og evt. sammenligner med andre tyske hertugdømmer. Nessumsaram (diskussion) 29. marts 2017, 15:50 (CEST) Yes check.svg Gjort
Sydslesvig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Sydslesvig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Sydslesvigrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 10. Feb 2019 05:30

Jeg gik i gang med at lave en list over hertuger i Slesvig, men det blev lidt problematisk mht. navngivningen af nogle af dem. Listen er baseret på Paul og Mikael Holt: Historiske årstal, 16. udgave 1997 med et kig til den tyske artikel om hertugdømmet. Problemerne består blandt andet i, at nummereringen af fx Valdemarerne tilsyneladende strækker tilbage til før Slesvig blev et hertugdømme (jeg har relativt lidt styr på det her, for det er muligt, at allerede Knud Lavard kaldte sig hertug, hvilket dog ikke forklarer, hvorfor den tyske liste begynder med Oluf 1. Hunger). Det medfører, at Valdemar 4. Atterdag efter en systematisk navngivning bliver til Valdemar 5. af Slesvig. Nu smider jeg lige listen her (så langt jeg nåede, inden jeg begyndte at køre sur i det). Når man kommer lidt længere frem er der nok en vis fidus i kun at beskæftige sig med den gottorpske del, da den segebergske jo følger den danske kongerække.