Diskussion:Hjortehuset

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
2. Verdenskrig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt 2. Verdenskrig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af 2. verdenskrig-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Artiklen hedder Hjortehuset. En beskrivese af huset mangler. Mytteriet burde nok beskrives i selvstændig artikel. --Ultraman 7. jan 2011, 17:10 (CET)

Hej
Hjortehuset ved Blåbjerg Plantage var et sted hvor tyske soldater blev indkvarteret under 2. verdenskrig.
Jeg ved ikke om der findes et hus der fysisk hed Hjortehuset, men der var en tysk baraklejr i området.
Det var ikke alle tyske soldater der var nazister, derfor mytteriet.
Du har ret, der burde nok laves en selvstændig artikel om mytteriet udført af den tyske menige soldat Zühler, det fortjener han.
Hvis Hjortehuset forsvinder fra Wikipedia, hvorfor skal mytteriet udført af Zühler bestå ?
(Skrev 89.150.144.225 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
Der findes sikkert et Hjortehus når det er omtalt, du kan måske Google navnet og derfra skrive en artikel om huset. Eller hvad med lokalarkiver ? Det vil være udmærket med en artilkel om nævnte mytteri. Med venlig hilsen --Ultraman 7. jan 2011, 19:00 (CET)

Hjortehuset var en tysk baraklejr ved Blåbjerg Klitplantage. Zühler var den eneste tyske soldat der gjorde oprør, men det blev hans død. Selvom en stor del af den tyske befolkning var nazister, var det ikke alle. M.v.h. Aksel Ludvigsen

Jeg har skrevet indlægget for mange år siden. Zühler havde valgt side som menig tysk soldat, det kostede ham livet. Størstedelen af tyskerne var dengang nazister, efter 2. verdenskrig var der ikke nogen der havde været nazister ! og den tror vi på. Med venlig hilsen Aksel Ludvigsen