Diskussion:Hogwarts

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Video-x-generic.svg Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Film, et forsøg på at koordinere oprettelsen af film- og filmrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Symbol unsupport vote-green.svg Artiklen Hogwarts var tidligere kandidat til gode artikler, men blev afvist ved afstemningen. Hvis du kan forbedre artiklen til GA-niveaugør det gerne, og nominer den eventuelt på ny.
Emblem-star.svg Artiklen Hogwarts har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 12, 2014.
Stock post message.svg Huskeliste for Hogwarts: rediger · historik · overvåg · opdater
  • Find billeder, der gør artiklen pænere, eller bare find på noget der gør artiklen pænere. (skrev Masz (diskussion • bidrag) 10. jun 2009, 11:45. Husk at signere dine indlæg.)
  • Skolens officielle titel bør afklares, jf. diskussionen nedenfor. --Morten Haagensen (diskussion) 16. feb 2014, 12:09 (CET)
  • Gå gerne sproget og kommateringen igennem med et par friske øjne. Flere steder mangler der ord i sætningskonstruktionen, hvilket er meningsforstyrrende. --Morten Haagensen (diskussion) 16. feb 2014, 12:09 (CET)

Billedadvarsel[redigér wikikode]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

-- CommonsTicker 12. apr 2007 kl. 20:13 (CEST)

Minister?[redigér wikikode]

Hvorfor er der en henvisning til ministre, i artiklen om Hogwarts.

Jeg må sige at jeg ikke rigtig kan se sammenhængen der?

--Krog99 7. mar 2009, 00:14 (CET)
Der er nok ikke andre end personen som bliver ved med at indsætte afsnittet, som forstår det. I øvrigt ville alle artikler som har med Harry Potter-universet at gøre have godt af samordning og for eksempel samling i færre, men større artikler. Byrial 7. mar 2009, 01:46 (CET)

Lovende[redigér wikikode]

Det eneste, der afholder mig fra at vedtage den, er mangel på billeder, der gør artiklen lidt pænere. Hvis der bliver fundet nogle gode billeder, så vil jeg vedtage med det samme. --Masz (diskussion) 8. jun 2009, 19:20 (CEST)

Jeg har tilføjet et par billeder fra commons. Jeg synes dog at store dele af artiklen er svær at illustrere. - Toxophilus 10. jun 2009, 10:05 (CEST)
Det kan jeg godt forstå du synes, jeg har nu vedtaget den, og oprettet en huskeliste inden den kan blive nomineret til en højere post. Men ellers er den rigtig, rigtig spændende. --Masz (diskussion) 10. jun 2009, 13:42 (CEST)

Artikler med uddybelse[redigér wikikode]

Burde afsnittene om Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw, Slytherin og Hogwartsekspressen, ikke flyttes til selvstændig artikel, hvor der så henvises herfra til den selvstændige artikel? --Krog99 17. jun 2009, 15:19 (CEST)

Nej det synes jeg ikke. Det var selvstændige artikler indtil jeg samlede det i artiklen om Hogwarts, med Harnes godkendelse, og synes også selv det er bedst som det er nu. Der er i forvejen så mange artikler om Harry Potter, og man kan lige så godt forsøge at samle de artikler, som handler om noget af det samme. Både kollegierne og Hogwartsekspressen var små artikler, og hører rimligt naturligt til i Hogwarts-artiklen, og det letter overskueligheden at have alle kollegierne samlet ét. Desuden bliver du ledt direkte til det du søger hvis du skriver "Gryffindor" eller nogen af de andre kollegier i søgefeltet. Det samme gælder for Hogwartsekspressen - Toxophilus 17. jun 2009, 15:53 (CEST)
Okay. Det har du selvfølgelig ret i --Krog99 17. jun 2009, 18:17 (CEST)

Manglende kildeangivelser[redigér wikikode]

I afsnittet om "Optagelse" står der at en magisk fjerpen notere navnene på nyfødte troldmænd og hekse, der skal på Hogwarts. Jeg vil mene at der mangler en kilde angivelse omkring det? --Krog99 17. jun 2009, 18:20 (CEST)

Faktaboks[redigér wikikode]

Da det er svært at få ordentlige billeder til artiklen, ville det så ikke være en idé at starte med at forstørre de billeder, der allerede er der og så måske lave en faktaboks? --Krog99 17. jun 2009, 18:25 (CEST)

Jeg har indsat en infoboks i artiklen. --Hejsa 18. jun 2009, 00:57 (CEST)

Selvmodsigelse[redigér wikikode]

I afsnittet om toget nederst i artiklen står der, at det kun én gang forekommer, at en lærer er med toget (Lupus), men i sætningen lige bagefter står der, at Harry bliver kaldt til møde med Schnobbevom, der jo også er lærer. Det er selvmodsigende og bør rettes. --Arne (Amjaabc) 11. jun 2010, 14:46 (CEST)

Ja - bare ret det. Kongerækken 11. jun 2010, 17:27 (CEST)

Hermed rettet. --Medic (Lindblad) (diskussion) 5. mar 2012, 19:05 (CET)

Skolens titel[redigér wikikode]

Skolen benævnes 'Hogwarts Skole for Troldekunstner og Troldmandskab'. Menes der 'Hogwarts Skole for Troldekunster og Troldmandsskab'? Dvs. 'kunster' i stedet for 'kunstner' og 'troldmandsskab' med to s'er. Jeg har ikke lige en Harry Potter-bog liggende, så jeg ved ikke hvilken titel, man bruger i den danske oversættelse. Enkelte søgninger på nettet tyder dog på sidstnævnte. Endvidere virker Dumbledore-citatet efter skolens titel meningsforstyrrende. Har citatet virkelig noget at gøre med skolens officielle titel, eller bør det blot flyttes og behandles i et af baggrundsafsnittene? --Morten Haagensen (diskussion) 16. feb 2014, 11:56 (CET)

Jeg har fjernet citatet, da jeg mener, at du har ret i, at det er meningsforstyrrende. Jeg har også ændret navnet til "Hogwarts Skole for Heksekunster og Troldmandsskab", da det giver flest hits på google, samt hvad der står i De Vises Sten s. 54. Toxophilus (diskussion) 16. feb 2014, 12:27 (CET)
Staves det virkelig "troldmandsskab" i Harry Potter-bøgerne? Og skal vi i så fald regne bøgernes stavefejl for det korrekte navn? Jeg er i tvivl om, hvad politikken er her.
Den korrekte stavemåde er troldmandskab (Ordet findes næppe i ordbøger, men der er regler for orddannelse. Da endelsen -skab ikke er et selvstændigt ord, får den aldrig binde-s). --Thathánka Íyotake (diskussion) 21. mar 2014, 02:28 (CET)