Diskussion:Holger Danske (modstandsgruppe)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
2. Verdenskrig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt 2. Verdenskrig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af 2. verdenskrig-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Besættelsen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Besættelsen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Besættelsenrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Skal listen over medlemmer tilstræbe fuldstændighed? Jeg kender et enkelt navn. Denne person var ikke blandt de ledende, men deltog i stikkerlikvideringer. Det kan vel ikke siges at være af væsentlig offentlig interesse, men er der en generel holdning til problemstillingen? --pilekjaer 27. dec 2006 kl. 23:10 (CET)

Hej Hjem var med i Holger Danske (modstandsgruppe) ? Det er et svært spørgsmål. Nogle vil ikke tale om det. De var måske lidt kriminelle, og ikke helt fine i kanten. Så det at være modstandsmand, er ikke det samme som at være en god samfundsborger.

Med venlig hilsen Bjørnen

efter krigen[redigér wikikode]

Hvad med stikkerne efter krigen, og hvad med Holger Danske . Når gruppen nu var borgerlig kan de jo godt have organiseret sig, eller talt sammen . Er det et tabu, blev alt tilgivet, eller var der ønske om hævn ? Jeg spørger af interesse, men kender ikke selv til hvordan og hvorledes det foregik . Min far, der var i hæren, var med til at 'rydde op' i NordTyskland, og de havde vist nogle lister . Oks 14. sep 2009, 11:02 (CEST)

Problemer med artiklen[redigér wikikode]

Siden "Holger Danske (modstandsgeruppe)" bør gennemses. Der er tilføjet navne, som måske har noget med frihedskampem at gøre, men ikke med Holger Danske. Men æres deres minde. Ligeledes er dødskorset placeret tilfældigt og ikke korrekt. Man må også tænke på, at de sidst overlevende er i slutningen af 90erne. Efter 2.verdenskrig havde alle danskere været med i modstandsbevægelsen, påstod de. Det er vigtigt, tilføjer man et navn til Holger Danske (modstandsgruppe) så er der et link til navnet for at verificere det. Er der intet link, må personen anses for ikke være medlem af Holger Danske.

Med venlig hilsen Bjørnen (skrev 87.53.199.88 (diskussion • bidrag) 25. okt 2011, 14:58‎. Husk at signere dine indlæg.)

Udmærket kommentar, Bjørnen. Jeg vil gerne tilføje, at det vil være en stor fordel, hvis der sættes kilder på; det burde ikke være noget stort problem at påsætte kilder, givet den store mængde eksterne henvisninger. Ved at tilføje kilder må de fejl, som Bjørnen hentyder til, kunne luges ud. Mvh. Arne (Amjaabc) 25. okt 2011, 16:28 (CEST)

Hvad foregår der på denne side ? Jeg har brugt tid på at luge ud, men det er slettet.' Så på den måde vil jeg stå af. Jeg gider ikke bruge tid på noget der bliver slettet. Med venlig hilsen Bjørnen

Hej Vi har nu utallige gange prøvet at rette i artiklen, for at få Kaj Leo Kristensens navn stavet korrekt! Det skal ikke staves med Ch, men med K!

Der findes kilder på begge stavemåder ifølge Modstandsdatabasen, så i en eventuel artikel om ham bør dette præciseres.--Brandsen (diskussion) 12. apr 2012, 02:30 (CEST)

Kære Brandsen. Venligst kontroller modstandsdatabasen én gang til, det er nu i dag endelig lykkedes at få navnet ændret der. http://modstand.natmus.dk/Person.aspx?7796 De har dog valgt stadig at gøre det muligt at søge på Ch, da det pga fejlen er det mange vil gøre. Venligst læg mærke til nederste registrering på siden, som stammer fra Statens Arkiver, Kirkebøger, Kirkebog for Vråby Sogn. Frihedsmuseet har altså kontrolleret fejlen og ændret den. Jeg forslår i gør det samme. Ydermere referere du til: http://www.milhist.dk/mindet/kbh/kbh_2vk_holgerdanske.htm som vi udmærket er klar over, det er en endnu mere beklagelig fejl. Vi har forsøgt at kontakte både kommunen og Frihedsmuseet, med henblik på at finde ud af i hvilket regi mindetavlen er sat op. Her er efternavnet stavet forkert og fornavnet helt udeladt. Vi venter stadig på svar. Vi har også fået mail fra Kristelig Dagblads Forlag, som undskylder fejlen, de vil få det rettet i nye udgaver af "De sidste timer", desværre er oplag 2 (2012) allerede blevet trykt. (de har også kontrolleret og rettet fejlen) Vi kan ydermere anbefale en tur i Mindelunden i Ryvangen, tag gerne et kig på gravplads 87.

I har en moralsk pligt til at kontrollere oplysningerne i historiske artikler, når i bliver gjort opmærksom på kildefejl. Ikke frarøv vores familie vores historie. Med venlig hilsen familien Kristensen --193.75.54.71 12. apr 2012, 15:10 (CEST)

Nu er det ikke os, der har en "moralsk pligt", når to statslige myndigheder skriver forkert, og når der åbenbart har været fejl i kilderne og monumenterne siden 1945. Der er jer, der kunne have fremlagt en henvisning til kirkebogen for længe siden. Wikipedia skrives ulønnet af brugerne, så man skal selv gøre arbejdet og kan ikke få andre til at være stik-i-rend-dreng. --KLN (diskussion) 12. apr 2012, 15:21 (CEST)

Tak for dit ualmindelig flabet svar, vi går ud fra at i nu får rettet fejlen.--Marcelo Kristensen (diskussion) 12. apr 2012, 16:06 (CEST)

Den kender jeg nu ikke til.(skrev 87.53.199.51 (diskussion • bidrag) 30. aug 2012. Husk at signere dine indlæg.)

Jeg har nu slettet mange navne på siden Holger Danske. Ikke fordi de ikke lavede sabotage eller lignende. Men efter anden verdenskrig havde alle danskere været med i modstandsbevægelsen mere eller mindre, især mindre. Wikipedia bør ændre "Denne liste er ufuldstændig; hjælp gerne med at udfylde den med links". Med venlig hilsen Aksel Ludvigsen (skrev 87.53.199.4 (diskussion • bidrag) 9. apr 2015. Husk at signere dine indlæg.)