Diskussion:Horeunge

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Kan det virkelig passe, at forfatteren til denne artikel ikke kender ordets egentlige betydning!?! --Troels Nybo 4. nov 2004 kl. 09:05 (CET)

A propos: Næppe 1 ud af 100 véd hvad hor betyder i Bibelen.

Sebastjan 04 nov. 2004 kl. 09:45 (CET)

Mener du ægteskabsbrud? Eller har den en betydning, der vil komme helt bag på mig. Men iøvrigt enig i at horeunge skal med som barn født uden for ægteskabet også. Ordet har dog vel efterhånden ikke rigtigt noget brugsområde, da horeunger ikke længere er noget særligt eller noget, der i særlig grad ses ned på, så måske burde det skrives som "Oprindeligt brugt om barn født uden for ægteskab" e.l. --tsh 4. nov 2004 kl. 18:57 (CET)
Mon ikke det første man tænker på er - et barn født uden for ægteskab - vel at mærke i "gamle dage", hvor ægteskabet stod solidt plantet. I dag er temmelig mange ellers horeunger, fordi der er skabt parløse forhold. Men .. jeg kender godt udtrykket fra typografernes verden - hvor der også bør tilføjes en "enke" (utroligt, som de typografer har haft travlt med privatlivet ;-)--hansjorn 5. nov 2004 kl. 05:26 (CET)

At en mand bedriver hor eller begår ægteskabsbrud betyder i Bibelen at han bryder en anden mands ægteskab, altså indlader sig seksuelt med en gift kvinde. At en mand skulle kunne bryde sit eget ægteskab er en tanke som er aldeles fremmed for Bibelen (talrige eksempler i GT på mænds uægteskabelige forhold).

Da det står fast at Gud forbyder "hor", har man i tidernes løb fortolket ordet så at det er kommet til at betyde meget andet som man nu misbilligede.

Sebastjan 05 nov. 2004 kl. 08:20 (CEST)