Diskussion:Hvide

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Stig Andersen Hvide er ikke af Hvide slægten, men er gift ind i den. Det bør rettes. (skrev 212.242.156.75 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Slægtsbegrebet i middelalderen var ikke begrænset til afstamning alene, men omfattede også svigersønner. Hvis en mand med mindre betydningsfulde forældre giftede sig med en kvinde med mere betydningsfulde forældre, kunne han også regnes med til hendes slægt. --Palnatoke 28. okt 2006 kl. 20:27 (CEST)

Jylland[redigér wikikode]

Jeg ved ike hvorfra skribenten har det med at slægten dukker op i Jylland. Det er bavl. Læs Saxo. Toke Trylle lader sig døbe og bliver far til Skjalm, der er far til Asser Ryg, far til Esbern Snare og Absalon. Hovedsædet Fjenneslev. Maria Helleberg

Dan Hemming[redigér wikikode]

Historikeren Dan Hemming omtaler Hvideslægten i sin bog "Guldhornenes Tale" (dhh 1979). Hviderne er den oprindelige sjællandske kongeslægt med sæde i Ringsted (Ring = Sol i bronzealderen) fra før Danernes indvandring (omkring 450). Hviderne bevarer sin stærke magtposition som adelsslægt efter Danerne samler riget Danmark (Jernalder, Vikingetid, Middelalder).Per Meistrup 18. jan 2011, 17:19 (CET)