Diskussion:Immanuel Kant

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Filosofi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Filosofi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af filosofi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Tysklands våben Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tyskland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tysklandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Huskeliste for Immanuel Kant: rediger · historik · overvåg · opdater
  • Udvid indledningen så den omfatter hele artiklen, Nessumsaram, 19. maj 2017 22:27 (CEST)
  • Indsæt kildehenvisninger, Nessumsaram, 19. maj 2017 22:27 (CEST)


Hvis han ikke matematiker, så er det mærkeligt, at teksten siger, at han er professor i matematik. Kan nogen afklare? --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 24. nov 2005 kl. 11:50 (CET)

Det kommer and på hvad man mener med "matematiker". For mig betyder det en som har bidraget til matematikkens udvikling. Thomas Bartholin var i en periode prof. i matematik, men dette berettiger ikke at man kalder ham matematiker (noget som andre er uenige i). Om Kant tør jeg ikke udtale mig. -- Sebastjan 24. nov. 2005 kl. 12:00 (CET)
Både enwiki og dewiki siger at han blev professor i logik og metafysik i 1770. Oplysningen om at han skulle have været et smut (af ukendt varighed) omkring matematikken ser ud til at komme fra Søren Sørensen. --Palnatoke 24. nov 2005 kl. 12:01 (CET)

Jeg mener generelt, at de(t) fag vi nævner først, udelukkende skal være de(t) fag som personen har gjort sig bemærket i, - altså i dette tilfælde udelukkende filosofi (heller ikke fysik). Kant var som mange lærde på det tidspunkt generalist, hvilket ikke var så svært dengang som i dag, da traditionen endnu ikke var overvældende. Han underviste derfor på "universitetsniveau" i en række af fag, men specialiserede sig i filosofi (erkendelsesteori, metafysik, etik) OG logik (men jeg vil heller ikke sige at han var 'logiker'). Andre fag end filosofi kan nævnes længere nede. --Anjoe (Anders) 24. nov 2005 kl. 14:17 (CET)

Spørgsmål[rediger kildetekst]

Der står to årstal for udgivelsen af Kritik der reinen Vernunft, kan nogen opklare hvorfor?

Det drejer sig om henholdsvis førsteudgaven fra 1781 og den anden og forbedrede udgave fra 1787. Jeg har nu rettet bibliografien så dette fremgår tydeligere. --Saddhiyama 18. okt 2009, 17:35 (CEST)

Problemer med Wikidata i infoboks[rediger kildetekst]

Der er noget mærkeligt ved Født/Død-delene, hvor Königsberg åbenbart bliver auto-completed til en masse sludder med Nazityskland og Sovjetunionen. Jeg tror fejlen er et sted på Wikidata men jeg kan ikke lige finde ud af hvor. Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 14. aug. 2022, 22:09 (CEST)[svar]