Diskussion:Iris (sommerfugl)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Hej Malene,

Lyneborg skriver at den halvvoksne larve overvintrer fastspundet til en gren, og at larven æder videre efter løvspring det følgende år.

Den skulle også alene spise om natten. (larven).

BrianHansen 7. aug 2003 kl.21:19 (CEST)


Efter finlæsning af Michael Stoltzes afsnit om Irisen... Han nævner ikke at larven overvintrer fastspundet, men skriver bare at larven sætter sig til overvintring i en grenvinkel eller ved basis af en knop.

Der er heller ingen oplysninger om hvornår larven æder.

Til gengæld står der at larven ændrer farve til brun, når den sætter sig til overvintring. Næste forår, når den begynder at æde igen bliver den atter grøn - sjovt nok.

Selvom der ingen oplysninger er i min bog om de ting, er der altså heller ingen oplysninger der udelukker det du skrev. Jeg synes vi skal have Lyneborgs oplysninger med i artiklen.

Artiklerne i min bog om sommerfugle er væsentlig længere end det jeg har kogt sammen i vores artikler. Der er mange oplysninger jeg har udeladt, for ikke at risikere at komme for tæt på at kopiere bogen. Jeg har forsøgt nogenlunde at finde oplysninger om de samme emner til hver art, men det bliver lidt ensformigt i længden. Derfor er det også fint at få oplysninger med fra andre kilder :-D

Malene 7. aug 2003 kl.21:44 (CEST)