Diskussion:Irisin

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


FT/ST-ratio[rediger kildetekst]

Flere undersøgelser tyder på at der generelt ved fysisk aktivitet sker en ændring af fibertype 2X (MYH1) til 2A (MYH2). Dog er der ikke noget der typer på, at man ved fysisk aktivitet kan ændre fibre type fra 2 til 1 eller omvendt. Dette kan man muligvis kun efter mange års træning. I stedet kan man ændre muskelfibrenes forskellige egenskaber, fx antal af mitokondrier, og dermed vil muskelfibre kunne fungere mere eller mindre som en af de nærliggende muskelfibre typer. fx kan type 2A opfører sig, dog i mindre grad, som type 1.