Diskussion:Islam

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Dette er diskussionssiden til diskussion om forbedringer af artiklen Islam

Artikel-regler

Artículo bueno-blue.svg

Artiklen Islam er blevet udpeget som lovende artikel. Det vil sige at den vurderes klar til at blive forbedret til en god artikel. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.

Islam Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Islam, et forsøg på at koordinere oprettelsen af islam-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Exquisite-folder html.png
 • Denne artikel er blandt dem, som har været vist flest gange på den danske Wikipedia. Du kan derfor være med til at højne Wikipedias brugervenlighed ved at forbedre denne artikel.
 • Har du specifikke kommentarer til artiklens indhold eller detaljerede forslag til ændringer og tilføjelser, bedes du skrive dem her på denne diskussionside.
Stock post message.svg Huskeliste for Islam: rediger · historik · overvåg · opdater

(Afsnit-opdelt)

Oprindelse

 • Mangler underafsnit Tidlig Islam med afsæt i åbenbaringen i 600-tallet og forkyndelsen af religionen indtil Muhammeds død
 • Mangler underafsnit Islamiske verden der overordnet præsenter et indblik i de første islamiske dynastier, deres tilblivelse samt dannelsen af den islamiske verden

Tro

 • Mangler underafsnittene Engle, Bøger, Profeter, Dommedag, Genopstandelsen

Trosartikler

 • Underafsnit Tidbøn skal omskrives
 • Mangler diverse underafsnit mhp på trosartikler

Demografi

Introduktionsafsnit udestår og skal opdateres med nye tal/størrelser/mængder mv. og tage afsæt i relevant materiale

Kultur

Introduktionsafsnit udestår

 • Mangler underafsnit Kunst med dertilhørende underafsnit Arkitektur, Kalligrafi og Maleri.

Liv

 • Livsførelse
  • Mangler underafsnit Anstrengelse (jihad), Spiritualitet, Adfærd, Ære og Skam (tolerance)
 • Leveregler Introduktionsafsnit udestår (dvs. religiøs udfoldelse generelt)
 • Mangler underafsnit Renlighed

Identitet

 • Familie mangler underafsnit Forældre, Ældre og Børn (ægte og uægte børn)

(Generelt)

 • Tilføj kilder og noter. I de 'nye' afsnit er [kilde mangler] indsat mhp at tilføje kilden ved senere lejlighed - med det sagt er påstanden gyldig men referencen er endnu ikke inkluderet
 • Tilføj billeder (senere når artiklen indholdsmæssigt står sundere)

Antallet af lande som har muslimsk majoritet[redigér wikikode]

Er der ikke en uoverensstemmelse i to forskellige afsnit omkring antallet af lande, som har muslimsk majoritet?

I indledningen, sidste afsnit, citat: Demografisk er islam som religion i dag udbredt over hele verden og udgøre majoriteten af befolkningen i 48 lande (ud af sammenlagt anerkendte 193 lande i verden) og en signifikant minoritet i adskillige andre.

I afsnittet 'Demografi', citat: 30-40 lande har en muslim-majoritet, hvor araberne udgør 20% af alle muslimer verden over.

For at gøre forvirringen total, så kan jeg tilbyde en tredje version, der fastslår, citat: "Muslims make up a majority of the population in 49 countries."

Kilde: http://www.pewforum.org/files/2012/12/globalReligion-full.pdf side 23. Mvh. --Kontoreg 4. nov 2013, 12:17 (CET)

Hej Kontoreg. Afsnittet Demografi mangler gennemgang - det stadig (d.d.) et levn fra inden den større omskrivning vi er i gang med. Hertil tror jeg også de '30-40' er et skøn eller 'gammel' data. Jeg har selv skrevet indledningen med 48 lande som det fremgår i:
Von Sivers, Peter , Ali A. Mazrui, S. Enders Wimbush, Dru C. Gladney, Bruce B. Lawrence, M. B. Hooker, P. S. Van Koningsveld and Frederick Mathewson Denny. "Islam." In The Oxford Encyclopedia of the Modern Islamic World. , edited by John L. Esposito. Oxford Islamic Studies Online.
Derudover har jeg selv gjort brug af tænketankens pew's data før som er meget nøjagtige i deres prognoser og data indsamlings(metoder); forslår man tilføjet '48-49' lande med referencer til begge kilder. Mvh. --Xhmee 4. nov 2013, 14:11 (CET)
Ok. Mvh. --Kontoreg 4. nov 2013, 14:20 (CET)