Diskussion:Ivar Jacobson

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Sverige Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Sverige, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Sverigerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

fik en ph.d. fra Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm i 1985.

Ph.d.-graden bruges vist ikke i Sverige. Den svenske artikel sv:Filosofie doktor, beskriver ligefrem graden som det samme som dr.phil. På den Kungliga Tekniska Högskolan ser det ud til, at der er mulig for enten licentiateksamen eller doktorgrad (se her), men hvad der er tilfældet her virker lidt uklart på mig.--Heelgrasper 10. okt 2005 kl. 20:31 (CEST)

"1985 avlade han teknologie doktorsexamen på KTH." fandt jeg på en svensk side. Det er vel det samme som PhD? Bruger:Lennart.larsen 10. okt 2005 kl. 20:45 (CEST)
Nej, som hovedregel svarer doktorexamen til doktorgrad, mens licentiateksamen svarer til ph.d., jf. vores artikel om ph.d.-graden. Eftersom vi tidligere har haft licentiatgraden i Danmark ville jeg dog nok have foretrukket at bruge det udtryk, hvis der havde været tale om den grad.--Heelgrasper 10. okt 2005 kl. 20:58 (CEST)