Diskussion:Jagtprøve

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Der er to modsatrettede påstande om konvertering af riffelprøve i artiklen. Før 3. september 2021 stod der:

Man kan få konverteret en norsk, svensk eller finsk jagtprøve til dansk jagttegn uden at skulle bestå dansk jagtprøve, hvis man har bopæl i Danmark. Dog kræves dokumentation for aflagt jagtprøve (evt. våbentilladelse) og kopi af dansk sygesikringsbevis. Udlændinge fra andre lande end de 3 nævnte skal, hvis de får fast bopæl i Danmark, bestå den danske prøve.

3. sep 2021, 11:14‎ skrev ip 94.189.43.42:

Man kan ikke konvertere en norsk, svensk eller finsk riffelprøve til en dansk riffelprøve, selv om man har bopæl i Danmark. Dermed skal nordiske jægere som flytter til Danmark, bestå den danske riffelprøve, uanset hvis man tidligere har haft ret til riffeljagt i en anden nordisk land.

Der er ikke kilder til nogen af påstandene, så jeg har flyttet begge hertil, og indsat nogle generelle kilder i artiklen. - Nico (diskussion) 4. sep 2021, 10:49 (CEST)

@Nico: Påstandene er ikke modstridende. Det er muligt at der er forskellige regler for konvertering af jagtprøve og riffelprøve. Men ellers er jeg enig at der mangler kilder. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 4. sep 2021, 12:56 (CEST)
OK, jeg blandede lige jagtprøve og riffelprøve sammen; har flyttet dem tilbage med et {{km}} og lagt en ref til jagtprøven på også - Nico (diskussion) 4. sep 2021, 13:27 (CEST)