Diskussion:Jes Bertelsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Aarhus Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Aarhus, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Aarhus-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Filosofi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Filosofi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af filosofi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Har ændret kategorisering fra "Okkulte forfattere fra Danmark" til "Spirituelle forfattere fra Danmark" da okkultisme ikke kan siges at være dækkende for Jes Bertelsens virke, hverken ift. hans akademiske forfatterskab eller hans senere virke som spirituel forfatter og lærer. Hvis nogen skulle placeres i kategorien Okkulte forfattere fra Danmark er det vel snarere en som fx Erwin Neutzsky-Wulff. Jeg kan se at de nye kategorier jeg forsøgte at oprette, stadig står som sider, der endnu ikke er oprettet. Kan nogen hjælpe? Kassoe 3. okt 2009, 13:34 (CEST)

Du skal klikke på de røde kategorier og derefter lægge kategorierne i en anden kategori, som den nye kategori så vil være en underkategori til. Du må også gerne skrive en beskrivelse af kategorien. Hvis du har yderligere spørgsmål, må du gerne spørge igen.
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 3. okt 2009, 16:39 (CEST)

Har ændret kategori fra "Spiritister" til "Mystikere". Der er ikke noget i Jes Bertelsens forfatterskab som har med spiritisme (åndemaneri) at gøre, hvorimod nogle af hans tekster og et stort antal af de historiske tekster han beskæftiger sig med (fx Longchenpa) ud fra en religionsfænomenologisk betragtning hører ind under kategorien mystik (bedre og betydeligt mere udførligt beskrevet i den engelske Wikipedia artikel Mysticism). Kassoe 7. aug 2011, 21:32 (CEST)