Diskussion:Johan Ludvig Heiberg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Filosofi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Filosofi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af filosofi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Guldalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Guldalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af guldalder-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Norge Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Norge, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Norgerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Om nødvendigheden af et opdaterende afsnit[redigér wikikode]

Jeg har indledt wikificering af en måske for lang DBL artikel. En kyndig kunne måske se om der skal strammes op - og eventuelt tilføje en vurdering af Heiberg her 100 år efter.

Jeg ser at første linje i Henning Fengers bog om familjen Heiberg lyder:
Johan Ludvig Heiberg har intet navn uden for Skandinavien. ...

Og på sidste side i bogen står der:

Nøgleordet for den heibergske livsholdning er dannelse - både hjertets dannelse og åndens og de gode manerers. I Heibergkredsen levede det 18de århundredes forfinede epikuræiske livskunst og franske smagsidealer videre højt op i den danske romantik. De satte et afgørende præg på mange københavnske borgerhjem, ja den dag i dag lever der mennsker, som uden at skænke det en tanke er heibergianere. De findes især i København, hvor de sikrest er at træffe i Det kongelige Teater, verdens centrum for dem som for Heibergerne.

Hos Vibeke Schrøder på side 12 er denne vurdering:

"... Hvis der er et enkelt punkt, hvor Heiberg som forfatter hæver sig over sin samtid, er det på journalistikkens område. Han var udfordrende, kritisk, morsom og vidende. Hans artikler fortjener at blive genudgivet og læst. Som kritiker er han altid tendentiøs, ligesom brødrene Brandes var det. De har begge lært af Heiberg og har siden haft brug for at tage afstand fra ham. ..."

Er det hvad der er tilbage, og ligger der måske også en vurdering af Heiberg deri at før denne voldsomme - hundrede år gamle - DBL-tilføjelse var der kun et billede og et par linjer.
Men uanset, der kunne vel være brug for et opdaterende afsnit.
-- Mvh PHansen 4. aug 2006 kl. 14:10 (CEST)

Afskrift[redigér wikikode]

Diverse dele er stort set afskrift. Forfattere var dog død over 70 år.
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 17. maj 2018, 13:56 (CEST)

and so what? --Villy Fink Isaksen (diskussion) 17. maj 2018, 14:01 (CEST)
At det gerne må efterses om noget er dateret, eller sproget der måske kan tilpasses?
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 17. maj 2018, 14:32 (CEST)
Det er derfor der indsat "DBL"-skabelon i bunden af artiklen. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 17. maj 2018, 15:15 (CEST)
Det har den stået i meget lang tid ;-D LOL
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 17. maj 2018, 15:29 (CEST)