Diskussion:Johan Sebastian Welhaven

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Norge Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Norge, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Norgerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Afskrift fra Salmonsens Konversationsleksikon[redigér wikikode]

@Nordfra: Tak for dit bidrag med at forbedre denne artikel, men undlad at fjerne {{Salmonsens}}, før end afskriften er fjernet. I et tilfældigt sted i artiklen står der: "En stærk personlig følelse ligger til grund for de fleste digte; men samtidig har Welhaven en blyhed, som lader ham gemme bort det personlige, så at det ikke altid er let at se." Dette er afskrift fra Salmonsen hvor der står: "En stærk personlig Følelse ligger til Grund for de fleste Digte; men samtidig har W. en Blyhed, som lader ham gemme bort det personlige, saa at det ikke altid er let at se."--Kjeldjoh (diskussion) 7. apr 2021, 13:25 (CEST)

Tak for tipset. Flere afsnit havde jeg slet ikke kræfter til at gennemgå i første omgang...Det var dog en helt uventet uleksikal artikel, Salomonsen dér har præsenteret, såsom: Hans kritik af personer og forhold var hensynsløs. Men når så stormbygen var over, kunde alt igen som i de norske fjorde ligge med sol over vand, over li og løv. Den sidste sætning hører da ingen steder hjemme i et leksikon?
Så flere afsnit hoppede jeg buk over i denne omgang (så sådan set kan de ikke kaldes afskrift). Uanset står der jo Kategorier: Salomonsen, så Salomonsen er jo heller ikke frataget æren. Mvh --Nordfra (diskussion) 7. apr 2021, 13:56 (CEST)
Der er flere formål med {{Salmonsens}}. Ud over det er en info til læseren, så er det også for lettere at kunne spore artikler der trænger til en opdatering. Se mere på Wikipedia-diskussion:Ressourcebibliotek/Forfattere i DBL og SK. Den systematiske oprydning er gået i stå, men der er fortsat mange artikler, hvor der er kopieret fra Salmonsen.--Kjeldjoh (diskussion) 7. apr 2021, 14:05 (CEST)