Diskussion:Johann Sebastian Bach

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Tysklands våben Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tyskland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tysklandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Barok Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Barok, et forsøg på at koordinere oprettelsen af barokrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Musik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Musik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af musik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 21. Mar 2017 05:31

Johann Sebastian Bach (21. marts 1685 - 28. juli 1750) var en tysk komponist og organist fra den barokke periode. Han regnes over det meste af verden for at være en af de største komponister gennem tidene. Hans værker, kendetegnet ved deres intellektuelle dybde, tekniske kvaliteter og kunstneriske skønhed, har givet inspiration til nær sagt samtlige europæiske komponister efter ham.

Johann Sebastian blev født i Eisenach i Tyskland, inde i en stor slægt af musikere; blandt dem hans far, Johann Ambrosius Bach, som havde stillingen som bymusiker i Eisenach. Også flere af Johann Sebastians syv børn blev anerkente musikere og komponister. Den mest kendte af disse er sønnen Carl Philipp Emanuel Bach (1714-1788).

Blev gift med sin kusine Maria Barbara Bach i 1707. Barbara døde i 1719. I december 1721 gifte Bach sig igen med Anna Magdalene Wülken. Bach fik ialt 20 børn med sine 2 koner, 11 sønner og 9 døtre. Det, der har undret videnskaben mest, er hvordan han fik børn med sine sønner. Bare pjat, men er det ikke en skidt formulering, eller er jeg bare pernitten.

Johann Sebastian Bach døde i Leipzig.


tidene -> tiderne inde i en stor slægt -> ind i en stor slægt Også flere af Johann Sebastians syv børn blev anerkente musikere og komponister -> Flere af Johann Sebastian Bach's børn blev anerken d te musikere og komponister. gifte -> giftede ialt -> i alt

- Har rettet nogle få stavefejl/tastefejl og omskrevet en sætning

Hej MGA73 - Hvis man skulle følge logikken i din redigering her [[1]], vil berømt være POV - helt ærligt , hvor kønsløst skal det være ? Tyskerne har tilsyneladende ikke noget problem med en tilsvarende formulering.
Er gilt heute als einer der größten Tonschöpfer aller Zeiten, der die spätere Musik wesentlich beeinflusst hat und dessen Werke im Original und in zahllosen Bearbeitungen weltweit präsent sind.
(Tysk Wikipedia) - Ved mange andre kunne det være et problem, men JSB er altså i en klasse for sig - Nico 20. sep 2008, 17:24 (CEST)
Jo mere "værdiladet" man ønsker at skrive, desto flere kilder eller fakta, der understøtte påstanden, bør der vel være. Du må for min skyld gerne udbygge artiklen. Jeg synes bare ikke, at det var bevist eller underbygget i artiklen, at det meste af verdenen regnede ham for en af de bedste. Mon de mener det i Iran og Kina? --MGA73 20. sep 2008, 22:08 (CEST)
Ja, det er jo altid lettere at slette end at skrive ! Nu er det ikke en artikel jeg har været involveret i, men det er sgu svært at skrive om kunst uden en eller anden form for værdiladning; Det er jo en værdiladning overhovedet at beskrive det som kunst . - Hvad relevans har det forøvrigt her hvad de mener de mener i Iran og Kina? --
Enig. Generelt var det lettere, hvis "man" rettede problemerne i stedet for at sætte forskellige skabeloner på. For hvis man mener, at der er et problem har vel også en idé om hvad problemet er. I det konkrete tilfælde blev der indsat "kilde mangler" et par af stederne (der hvor jeg efterfølgende slettede). Neutralitet er det, der har førsteprioritet i oprydningen på Wikipedia - det var derfor jeg slettede. Jeg vil i øvrigt slet ikke afvise, at andre ville have slettet mindre.
Mht. Iran og Kina henviste jeg til, at der i artiklen stod: "Han regnes over det meste af verden for...". Hvad er det meste af verden? Måles det i folketal eller areal? Og ved vi hvad de mener i fx Iran og Kina? --MGA73 20. sep 2008, 23:47 (CEST)
Nogen gange er folk altså også hurtige til at sætte skabeloner på ; der er jo ikke noget generelt kildekrav til alt hvad der skrives, og der er jo ikke noget kontroversielt i at Bach regnes for en af de største komponister i verden, der har inspirereret mange. (mener forøvrig også at have stødt ind i noget om at kineserne er ret glade for ham :-) -- Nico 21. sep 2008, 00:15 (CEST)
At JSB er en af den tids mest kendte komponister er almen viden. CarstenBN 25. dec 2008, 14:03 (CET)