Diskussion:Julianske kalender

  Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
  Kalender-ikon Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Almanak, et forsøg på at koordinere oprettelsen af almanakrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
  Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
  Kristendom Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Kristendom, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Kristendomsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
  Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

  Var han ikke egypter ham Sosigenes? jeg er ved at skrive historieopgave om den romerske kalender, og jeg er har læst flere steder at han er egypter.

  se fx http://en.wikipedia.org/wiki/Sosigenes - så vidt jeg kan se står der ikke noget om hans nationalitet, men hvis du kunne medvirke til en dansk artikel om ham - ville det jo bare være godt :) --Anjoe 16. feb 2005 kl. 19:52 (CET)

  ca. 11 dage?[rediger kildetekst]

  Ved indførelsen af denne kalender blev datoen rettet med ca 11 dage.

  Jeg gætter på, at den noget løse formulering dækker over lidt forvirring omkring antallet af dage, som man rettede kalenderen med. Jeg ville i det mindste blive overrasket, hvis man noget sted rettede datoen med 11½ dag.

  Er det korrekt opfattet af mig, at man i 1582 rettede 10 dage ved at gå direkte fra 4. oktober til 15.oktober (jf. her), og i Danmark rettede 11 dage ved i 1700 at gå direkte fra 18. februar til 1. marts (jf. Henrik Horstbøll: ""Ny stil". Sekelskifte, tronskifte og kalenderreformen 1699-1700" i Tiden i Historien (Den Jyske Historiker, julenummer 1999), s. 16-24)?--Heelgrasper 13. maj 2005 kl. 09:33 (CEST)

  Regnefejl[rediger kildetekst]

  Følgende kommentar er flyttet fra slutningen af andet afsnit i artiklen.
  der er noget galt 23+67 dage = 90 dage, 365 + 90 dage = 455 dage

  Uddybning fra kommentarfeltet
  Jeg har påpeget en fejl i artiklen. Jeg har ikke rette fejlen, da jeg ikke ved hvad der er det rigtige. Mvh Flemming Vistrup, flemming@vistrup.dk

  Du har ret i, at regnestykket ikke holder. Jeg har kigget på nogle af de andre sprogs Wikipedia'er, og det ser ud til, at der er enighed om, at året havde 445 dage, men jeg har ikke kunnet finde en opdeling af de 80 dage, dette er i forskel fra et normalt år. Lad os håbe, at andre kan præcisere det. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 26. feb 2016, 17:18 (CET)