Diskussion:Jyllandsserien (fodbold)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Fodbold-ikon Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fodbold, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fodboldrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Begrundelse for artiklens relevans[rediger kildetekst]

Et spørgsmål om emnets placering i en navigationsskabelon er blevet rejst af en anden bruger. En generel diskussion om artiklens/emnets encyklopædiske relevans har jeg valgt at placere her.

Jyllandsserien er den øverste mesterrække for seniorer under DBU Jylland og en fodboldturnering med 110 år på bagen (startet i 1902) og alene rent historisk finder jeg turneringen encyklopædisk interessant/relevant. Unionsmesterskabet var det højest opnåelige for de jyske klubber før der overhovedet fandtes et nationalt mesterskab. Selv med DBUs indførelse af Landsfodboldturneringen i 1912 og den efterfølgende Danmarksturneringen i fodbold i 1927, hvorved de lokale serier blev til det næstbedste, tredjebedste og til sidst fjerdebedste niveau, forbliver lokalunionernes turneringer vigtige. Jyllandsserien fungerede herefter som kvalifikationsturnering til de landsdækkende rækker frem til indførslen af Danmarksserien og i hvert fald for mig personligt er en uddybning af turneringen, der har ligget til grund for en lang række jyske klubbers oprykning til/deltagelse i de landsdækkende højererangerende fodboldrækker, temmelig interessant. Samtidig kan artikler om Danmarksserien (de nuværende øverste amatørrække) og de øverste lokale mesterskabsturneringer bidrage til en bedre forståelse af hele den danske ligastruktur (og dens udvikling).

Mit indtryk er endvidere, at interessen fra medierne og (fodbold)litteraturen trækker sig til de lokale unionsmesterrækker, men falder betragteligt fra og med Serie 1 og nedefter. Til trods for at der kan være tale om, at den jyske mesterskabstitel er blevet udvandet med tiden efter indførslen af højererangerende rækker og ikke har så høj status/prestige/tilskuerinteresse som førhen, gør det ikke rækken mindre interessant og det diskvalificerer i hvert fald ikke emnet fra at have en artikel. Fodboldklubber, der som minimum har deltaget i de lokale mesterrækker og de tilhørende sæsoner finder jeg også interessante og notable. Jeg har tidligere foreslået for at strække notabilitetsgrænsen for klubber til Serie 3, men mener nu, at linjen i stedet skal hæves til unionernes mesterskabsrækker. — Froztbyte 11. okt 2011, 22:57 (CEST)