Diskussion:Kærlighedsbuddet

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Bibelen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Bibelen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af bibelrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Pauli ord er vigtige, men mon ikke Jesu ord er vigtigere? "'Du skal elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele dit sind.' Det er det største og det første bud. Men der er et andet, som står lige med det: 'Du skal elske din næste som dig selv.' På de to bud hviler hele loven og profeterne." --Palnatoke 9. feb 2008, 20:19 (CET)

Det var ikke min mening at det skulle tolkes det den måde da jeg skrev "Budet er meget vigtigt for kristendommen. Kærligheden, der beskrives, kan også tolkes som Guds kærlighed til mennesker" Du har fludstændig ret i din kritik. Ved dog ikke hvordan det skal omformuleres så det ikke misforstås. --Fredelige 9. feb 2008, 20:57 (CET)
Jeg er enig med Palnatoke - normalt vil man med "kærlighedsbuddet" forstå det dobbelte kærlighedsbud, mens udsagnet fra 1 Kor kaldes for f.eks. "kærlighedens højsang" (jf. Gads Bibelleksikon, art. "Kærlighed"). Jeg vil således foreslå at flytte indholdet fra artiklen her til f.eks. Kærlighedens højsang og i stedet skrive noget her om det dobbelte kærlighedsbud. Vh. SorenRK (diskussion) 13. maj 2018, 17:01 (CEST)Svar[svar]