Diskussion:Kønsidentitet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Grotesk misvisende og grotesk forenklet stub. Sexualitet og kønsidentitet, blandes sammen. Før 1948 var det katastrofalt og ulovligt at vise sig offentligt i det modsatte køns tøj. Kastration af hankønspersoner var pga. mistolkning af Moseloven ulovligt. Alt der berettiget og uberettiget blev opfattet som homosexualitet, var ulovligt og blev forfulgt. Mange læger, for ikke at skrive de fleste, mente, at alle disse mennesker og herunder også børn skulle tvangsbehandles, med bedøvet tilbageholdelse, elektrochok og lobotomi/det hvide snit. I San Francisco i 1948, bad sexologen Alfred Kinsley en sexolog kollega, Harry Benjamin om at undersøge et drengebarn, der insisterede på at ville være en pige. Barnets mor ønskede at hendes barn skulle hjælpes til at blive sig selv, istedet for at blive mishandlet og tværet ud. Alfred Kinsley var kommet i kontakt med barnet, under interviewene forud for værket, "SEXUAL BEHAVIOR IN THE HUMAN MALE", som blev offentliggjort samme år. Kinsley og Benjamin havde tidligere truffet på noget lignende, under besøg på varieteer og barer, men barnet fik hurtigt Benjamin til at forstå, at der her var tale om noget helt andet end den transvestisme som voksne med lignende behov blev klassificeret med på den tid. Selvom de psykiatere som Benjamin havde involveret, modsatte sig det, besluttede Benjamin at behandle barnet med østrogen (Primarin) som havde en dulmende virkning, og hjalp mor og barn med at komme til Tyskland for at få udført en kønsskifteoperation. - Ovenstående, der er skrevet af fra en engelsk wikipedia ( Kilde: https://en.wikipedia.org/wiki/Harry_Benjamin ) , fortæller os, at ikke alt der tidligere blev betragtet som homosexualitet, er homosexualitet, det fortæller os også, at Alfred Kinsley ikke kunne få drengens problemer med kønidentiteten til at passe ind i sexualitetetskategorierne, samt at Harry Benjamin forstod, at - transsexualitet eller Gender Identity Dysphoria er noget helt andet end den mandesexualitetsvariant som f.eks. transvestisme er udtryk for. Vær venlig at holde begreberne, kønsidentitet og sexualitet skarpt adskilt. Praeceptor (diskussion) 19. nov 2013, 22:41 (CET)

Hvad med at bruge din tid på at udvide artiklerne i stedet for at skrive en klump på diskussionssiderne? TherasTaneel (diskussion) 20. nov 2013, 01:39 (CET)

Tilladelse til brug[redigér wikikode]

En tidligere version af denne side havde indhold klippet fra LGBT Ordbogen. LGBT Danmark giver tilladelse til formidling af LGBT Ordbogen under CCBYSA 3.0:

OTRS Tilladelsen for brugen af dette værk er blevet arkiveret i Wikimedias OTRS-system.
Kontakt venligst en person med brugerkonto til systemet, hvis denne tilladelse ønskes bekræftet. Link til tilladelse (OTRS-konto kræves).