Diskussion:Kammertonen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Musik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Musik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af musik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Er telefonens klartone nu også 440 Hz? Mit bedste bud - uden brug af reelle frekvensmålere, men ved brug af øret og min viden fra læretiden som klaverstemmer - er at klartonen ligger på ca. 420 Hz, der er væsentligt tættere på de 415,3 Hz tonen as under det omtalte a bør have i tempereret stemning. -- Eskil Simon Wadsholt 1. feb 2007 kl. 13.36 (CET)

Nej, det der den ikke - ikke generelt i hvert fald. Jeg har også hørt historien om klartonen skulle være kammertonen, men det nærmeste jeg kender er 437 Hz som har været brugt som nominel frekvens i i hvert fald visse typer af dansk teleudstyr. I andre sammenhænge bruges f.eks. 425 Hz, og i praksis kan man forvente lidt af hvert hvis man måler frekvensen forskellige steder. Se evt. en:Dial tone. Heje 1. feb 2007 kl. 16:12 (CET)

Er det ikke salontonen man beder om når samtalen bliver for meget?