Diskussion:Katolicisme

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Kristendom Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Kristendom, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Kristendomsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Ordet Katolicisme opstod løbet af det 17. århundrede i den bevægelse, der kaldtes modreformationen

Det er uklart hvad der menes hermed. At kirken er katolsk (og apostolisk) fastsloges allerede i de oldkirkelige trosbekendelser. Katolsk gengives i folkekirken ved almindelig: man tror på "den hellige almindelige [dvs. universelle] kirke".

Sebastjan 28 maj 2005 kl. 08:15 (CEST)

Det er en skummel formulering. Også forbindelsen med modreformationen virker lidt mistænkelig på mig. Det er da meget tænkeligt, at man efter reformationen fik behov for at skelne mellem protestantisme og katolicsme, men hvorfor begyndte man ikke allerede på det i anden halvdel af 1500-tallet? Oxford English Dictonary registrerer godt nok først begrebet i 1600-tallet, men mon det ikke hænger lige så meget sammen med den udbredte brug af latin blandt lærde frem til 1700-tallet?--Heelgrasper 28. maj 2005 kl. 14:57 (CEST)