Diskussion:Kina

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kina Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Kina, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Kinarelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Symbol unsupport vote-green.svg Artiklen Kina var tidligere kandidat til gode artikler, men blev afvist ved afstemningen. Hvis du kan forbedre artiklen til GA-niveaugør det gerne, og nominer den eventuelt på ny.

Stock post message.svg Huskeliste for Kina: rediger · historik · overvåg · opdater
  • Ret artiklen for stave- og grammatikfejl.
  • Flere wikilinks i afsnittene om Økonomi, Mad, Fritid og sprog.
  • Referencer til de sidste 3 afsnit
  • I starten står der at kina er Asiens største land. Senere under geografi står der at det er Asiens andet største land. ..
  • Der står, at Kina er verdens andenstørste økonomi. Hvis man trykker på linket (http://da.wikipedia.org/wiki/Verdens_landes_BNP), kan man se, at både Japan og USA overgår Kina. (det er artiklen om Verdens landes BNP, der mangler at bliver opdateret).
  • Der mangler en omtale af landets sundhedsvæsen. Rmir2 (diskussion) 12. mar 2020, 07:41 (CET)
BlankMap-World.svg Denne artikel er en del af WikiProjekt Verdens lande, et forsøg på at forbedre artikler om verdens lande på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Exquisite-folder html.png
  • Denne artikel er blandt dem, som har været vist flest gange på den danske Wikipedia. Du kan derfor være med til at højne Wikipedias brugervenlighed ved at forbedre denne artikel.
  • Har du specifikke kommentarer til artiklens indhold eller detaljerede forslag til ændringer og tilføjelser, bedes du skrive dem her på denne diskussionside.
Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 28. Dec 2020 05:30

Ifølge artiklen "i 1969 var det tæt på atomkrig mellem Kina og Sovjetunionen."

Det er da umuligt, eftersom Kina - igen ifølge artiklens tekst - aldrig har haft atomvåben. De er i hvert fald ikke nævnt noget sted. (Skrev 62.135.241.48 (diskussion • bidrag) 2017-07-21 01.52. Husk at signere dine indlæg.)

Forældet ?[rediger kildetekst]

Artiklen har fået påsat skabelonen forældet fordi Covid-19 ikke nævnes. På den engelske Wikipedia fylder det ca. 1 linje. Efter min opfattelse er der tale om en meget lille begivenhed i Kinas historie, så jeg synes, at en enkelt linje er nok. --MGA73 (diskussion) 12. mar 2020, 22:51 (CET)

Det er diskutabelt om det overhovedet bør nævnes i en landeartikel, der beskriver terræn, befolkning, bebyggelse, politik. Derimod savnes der et afsnit om kinesisk sundhedsvæsen generelt, og her kan dette og andre virustilfælde evt. nævnes. Rmir2 (diskussion) 13. mar 2020, 10:41 (CET)
Det var lige præcis dette jeg kopierede fra enwiki ;-) --MGA73 (diskussion) 14. mar 2020, 23:21 (CET)

Fake fakta om Sverige[rediger kildetekst]

Har rettet fejlagtig oplysning om at : Sverige anerkendte, som det første vestlige land, Folkerepublikken Kina den 9. maj 1950 - hvilket utroligt nok har stået i den danske Wikipedia artikel siden 9. marts 2008 !!! Enhver historiker eller Kina kender ved naturligvis, at Danmark, som det første vestlige land, anerkendte Folkerepublikken Kina allerede den 9. januar 1950. Husk at tjekke fakta, hvis I copypaster informationer fra den engelske Wikipedia side !!

Super Nørden , 5. april 2020

Tak. Mon ikke det skyldes noget forveksling mellem anerkendelse og ambassadeoprettelse? --Madglad (diskussion) 11. apr 2020, 11:34 (CEST)