Diskussion:Kirkeåret

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Kalender-ikon Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Almanak, et forsøg på at koordinere oprettelsen af almanakrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Kristendom Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Kristendom, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Kristendomsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Kirkeåret i den danske folkekirke begynder den første søndag i advent og slutter den sidste søndag efter Trinitatis. Kirkeåret følger derfor en kalender, som er baseret på måneåret og ikke på solåret som den almindelige kalender

De to påstande er hver for sig korrekte, men ordet derfor støder mig. Hvis kirkeåret er baseret på måneåret, giver dette sig udtryk i påskens plads i kalenderåret (og dermed også de andre festdage som følger påsken). Derimod er advent og jul uafhængige af månens faser. -- Sebastjan 01. dec. 2005 kl. 09:05 (CET)

Overskrivning[redigér wikikode]

Hvorfor blev ændringerne fra Bruger:80.67.204.33 tidligere i dag egentlig overskrevet (af Bruger:Palnatoke)? /JeppeSN 9. feb 2006 kl. 16:44 (CET)

Fordi Bruger:80.67.204.33's tilføjelse virkede POV og mere relevant i en søndagsskoles gennemgang af kirkeåret end her. --Palnatoke 9. feb 2006 kl. 16:53 (CET)