Diskussion:Kløvedal

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Stedet i Ringenes Herre er baggrund for alle dem, der har Kløvedal som mellem- eller efternavn, men når jeg spørger Google om Kløvedal, er det disse folk, der får de første 43 hits. Nummer 44 er stedet på Bornholm; Ringenes Herre-stedet er end ikke blandt de første 100. --Palnatoke (diskussion) 21. nov 2014, 23:39 (CET)

Hmm. Kløvedal i Ringenes Herre er den mest kendte anvendelse af navnet i brede kredse - også værket efter er blevet filmatiseret. At der åbenbart ikke er skrevet særlig meget om det, der er lagt på nettet, så google ikke finder noget. Det demonstrere her at søgning via Google kommer til kort i dette tilfælge. Dem, som har taget det som navn, er der ingen forvekslingsmuligheder med. Den bornholmske stednavn, er ikke særlig synlig. Der var intet spor på Wikipedia af den. Og stednavnet er ikke blandt de autoriserede stednavne. Men dog registret 2 steder på Bornholm i hhv Østermarie Sogn og Aaker Sogn. --Steen Th (diskussion) 22. nov 2014, 12:03 (CET)
Husk at ranking i Google ikke er baseret alene på statistik - hverken på antal søgninger eller antal forekomster. Men hvad er baggrunden for denne diskussion? --Honymand (diskussion) 23. nov 2014, 20:19 (CET)
Men jeg ser at teksten i Kløvedal (Ringenes Herre) er temmelig noller - jeg skal se på det. --Honymand (diskussion) 23. nov 2014, 20:22 (CET)
Hvis man tjekker Google, ser det ud til at "Kløvedal" typisk er ham, der hedder Troels til fornavn. I gamle dage, hvor bøgerne i dansk oversættelse var manges primære indgang til Ringenes Herre-universet, var situationen uden tvivl som Steenth beskriver. At Elronds by har så ufatteligt ringe Google-rank tyder på at den ikke længere er hovedbetydning. --Palnatoke (diskussion) 24. nov 2014, 01:02 (CET)
Google-rank tager ikke hensyn, hvad der er mest relevant for mig i en søgning. Og her er de personer med navnet støj i den sammenhæng. Også når man prøve at udforme søgningen tilføjelse fx Tolkien for man masser af hits på det. Troels Kløvedal ligger højt nu. Men hvis Ebbe Kløvedal Reich havde levet endnu kunne han også været endnu højere.
Jeg opfatter flertydig artikler, som en liste af artikler, som kunne have haft det pågældende opslagsord. Det vil ikke bruge det opslagsord alene i et link til en person. Derfor synes jeg ikke at personerne er særlig relevante i udvælgelsen af primær betydning. --Steen Th (diskussion) 24. nov 2014, 10:37 (CET)
Du vil bemærke at praksis er en anden; adskillige af siderne i Kategori:Flertydig har efternavne som opslagsord (evt. med '(flertydig)' bagefter). Eksempler: Ankerstjerne, Backus, Colbert... --Palnatoke (diskussion) 24. nov 2014, 18:58 (CET)