Diskussion:Kogepunkt

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Fysik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fysik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fysik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret, kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Er koge- og fortætningspunkt det samme, blot fra hver sin side? Og hvis det er, skal de så ikke deles om en artikel? --Palnatoke 16. jan 2006 kl. 22:37 (CET)

Ja. Der er bare den forskel, at man ser det fra "normaltilstanden". Vand koger ved 100 C. Kuldioxid fortættes ved -78 C. (SVJH). Rune Magnussen 16. jan 2006 kl. 22:45 (CET)

Fortætningspunkt bør vel være en omdirigering hertil. Noget helt andet er så hvornår et stof fortætter som kun er én komponent ud af en gasblanding. Her kommer stoffets partial(gas)tryk jo ind. Som bekendt kan vand fortætte når duggen falder, og det sker jo langtfra ved 100 °C. Men det er jo ikke anderledes end at vand kan "tørre bort" (fordampe) ved selv samme temperatur. Men som sagt: Slå de to artikler sammen under navnet Kogepunkt. /JeppeSN 16. jan 2006 kl. 23:09 (CET)

Kogepunkt som funktion af trykket.[redigér wikikode]

Jeg savner information om vands kogepunkt som funktion af trykket.