Diskussion:Kogræsserselskab

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Sletningsforslag: Kogræsserselskab

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag

Kogræsserselskab er en dansk type forening. En IP-bruger har oprettet og Bruger:Tøndemageren har sat notabilitet på. Der er ingen kilder og under100 hits på google. Toxophilus (diskussion) 26. okt 2020, 14:34 (CET)

  • Slet - alt for lidt omtale. Toxophilus (diskussion) 26. okt 2020, 14:34 (CET)
  • Behold - Relevant information, - forstår ikke behovet for sletning, Google afspejler ikke alt, men søger du på kogræsserlaug kommer der over 7.000 resultater, - måske bør den flyttes til det? Bør opdateres. - Nico (diskussion) 26. okt 2020, 15:36 (CET)
  •  Kommentar Så lige der også er en artikel om Kogræsserforening , så artiklen Kogræsserselskab bør nok skrives ind i Kogræsserforening, eller de begge skal samles i kogræsserlaug ?. - Nico (diskussion) 26. okt 2020, 15:45 (CET)
  •  Kommentar Jeg er i tvivl om, hvad man skal tilkendegive her for at ende med det optimale resultat, men jeg støtter Nicos forslag om, at informationen i de to artikler bør bevares, men sammenskrives til en enkelt, og baseret på google-statistik lader det til, at kogræsserlaug er et mere udbredt udtryk end de to alternativer. Økonom (diskussion) 26. okt 2020, 16:24 (CET)
  •  Kommentar: Der tænkes i ovenstående diskussion på ordet lav (tjek stavemåden i RO), som er et forældet ord for forening eller sammenslutning. "Laug" er en fejlagtig stavemåde, nogen anvender som anprisende del af foreningsnavnet, for at få foreninger, der bruger det allerede forældede ord lav i navnet til at se endnu ældre og hæderkronede ud. Vi skal tilbage til de rigtigt gode, gamle dage, før fjernsynet, før Morten Korch-filmene, hvor man intet andet havde at tage sig til på de lange kolde vinteraftener, end at læse i Salmonsens og Biblen. Jeg ved godt at en del wikipedianere ønsker sig tilbage til dengang… Men vi bruger desværre ikke anprisninger.
Selskab betyder i dag primært et firma, selv om et anparts/aktieselskab også er en slags forening. Og selv om ordet indgår i en del foreningsnavne. Og selv om ordet også har andre betydninger.
Men 2020 kalder med sine ubønhørlige fakta. Den første af foreningerne er i følge en af artiklerne stiftet i 1991. Hvad foreningerne vælger at kalde sig i deres vedtægter, ændrer ikke ved ved at den almindelige betegnelse for en forening i dag er forening.
Så lad Wikipedia tale nudansk, det står enhver forening frit for at kalde sig hvad den vil i sine vedtægter, foreningsnavne skal hverken Dansk Sprognævn eller Wikipedia blande sig i. Men foreninger kaldes 'foreninger' i 2020. Så Kogræsserforening.
Og ja, en Sammenskrivning virker jo oplagt. Selv om jeg ikke umiddelbart synes at artiklerne virker så gennemarbejdede kildemæssigt. Det kan de vil blive i den forbindelse? --Madglad (diskussion) 26. okt 2020, 19:45 (CET)
  • Behold/ Sammenskriv: Den korrekte betegnelse er kogræsserlaug - og der bør selvfølgelig kun være én artikel, om dette med redirect fra Kogræsserselskab og Kogræsserforening.--Honymand (diskussion) 26. okt 2020, 20:08 (CET)
  • Sammenskriv - Om det bliver til kogræsserlaug, kogræsserlav eller kogræsserforening, har jeg ikke nogen stærk holdning til.--Kjeldjoh (diskussion) 29. okt 2020, 14:20 (CET)
  •  Kommentar: kogræsserlaug er det mest udbredte, så kommer forening og ikke ret mange med lav. Mener de aktive i bevægelsen vægter tungere end RO her. - Nico (diskussion) 29. okt 2020, 15:12 (CET)
  • Sammenskriv på kogræsserlaug, da laug er det meste brugte i denne sammenhæng. --Santac (diskussion) 2. nov 2020, 16:10 (CET)
  •  Kommentar: Der er nogle muligheder for sidste led i artikelnavnet -forening, -lav, -selskab. Jeg foretrækker så første, da det er det mest nutidige ord. Så er -laug nævnt, det strider imod både Retskrivningsordbogen og dermed lodret imod Wikipedia:Navngivning og kræver en diskussion på Landsbybrønden om ændring af de grundlæggende principper for navngivning først. --Madglad (diskussion) 4. nov 2020, 21:14 (CET)
    • Men det skal heller ikke være wp, der rapporterer noget andet end hvad der foregår i virkeligheden. pt. er der ca. 7.250 hits på kogræsserlaug og ca. 188 hit på kogræsserlav på google. --Santac (diskussion) 5. nov 2020, 10:30 (CET)
    • Hov, jeg skulle måske have tjekket hele vejen rundt, der er ca. 5.320 hits på kogræsserforening, og 1170 på -forening. --Santac (diskussion) 5. nov 2020, 12:00 (CET)
Konklusion:
Sletteforslaget har ikke opbakning, og spørgsmået er herefter alene, under hvilket navn artiklen i sammenskrevet form skal ligge. Som jeg vurderer det, er det vist overvejende stemning for Kogræsserlaug, hvortil den sammenskrevne artikel flyttes. Er der stærke ønsker om at den sammenskrevne artikel placeres under Kogræsserforening, kan dette tages op. --Pugilist (diskussion) 6. nov 2020, 18:35 (CET)