Diskussion:Kolding

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Artículo bueno-blue.svg Artiklen Kolding er blevet udpeget som lovende artikel. Det vil sige at den vurderes klar til at blive forbedret til en god artikel. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.
Emblem-star.svg Artiklen Kolding har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 43, 2013.
Stock post message.svg Huskeliste for Kolding: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Hi, i have some good pictures of the center of town in kolding, what i thought was the town hall, and that castle overlooking the water. Contact me on en:User:Ævar Arnfjörð Bjarmason if you would like those.

( I didnt feel confident enaugh to write that in danish )

Kolding Gågade - Billede[redigér wikikode]

Jeg har rettet teksten under billedet, der stod: "Kolding gågade, Koldinghus i baggrunden" til "Kolding, Søndergade, Koldinghus i baggrunden", da Kolding har flere gågader, ikke bare Søndergade, som billedet er fra. (Er selv fra Kolding...) --Jakob 17. jun 2006 kl. 11:06 (CEST)

Billedadvarsel[redigér wikikode]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

-- CommonsTicker 21. mar 2008, 03:14 (CET)

Grænsen mellem Sønderjylland og Nørrejylland[redigér wikikode]

Hvad er problemet med at grænsen skulle gå igennem Kolding? Ser evt: [1]--Lcl (diskussion) 17. jul 2012, 18:37 (CEST)

Problemet er at "grænsen" mellem Nørrejylland, Sønderjylland, Sydjylland, Slesvig,Nordslesvig ikke er en 100 % fastlagt grænse. Det er en blanding af fysiske,sproglige og juridiske, landegrænser og område grænser. Landegrænserne og områdegrænserne har flyttet sig meget, frem og tilbage de sidste 200 år og der er ikke en klar definition på grænserne på alle tidspunkter. Nørrejylland er et udtryk, der næsten ikke bruges i dag, og derfor er det ikke relevant at sætte det ind i artiklen. Hvis du checker bruger Speciel:Bidrag/94.145.213.8 arbejde, har han nærmest kørt en hetz mod os som arbejder på Jylland artikler. Gang på gang har han fået slettet sine indlæg, bare for at skrive dem igen et par dage senere. S.Juhl (diskussion) 18. jul 2012, 08:03 (CEST)

Købstad? og forslag til andre forbedringer[redigér wikikode]

1. I en artikel vurderet "lovende" bør der ikke anvendes en forældet betegnelse som "købstad" jf. artiklen om danske købstæder, så er det indledende betegnelse som "købstad" uklar i sin mening.

2. "Kolding er i dag hovedby i Kolding Kommune" skrives der i artiklen. Det var Kolding også i den daværende Kolding Kommune. Formuleringen er uklar. Uklare formuleringer bør ikke fremgå i artikler, der er vurderet "lovende"

3. "Byen er sandsynligvis opstået i sidste halvdel af 1100-tallet". Jeg mener, der skal sættes en kilde på en så afgørende information i artiklens indledningsafsnit. Længere nede i teksten omtales samme tidspunkt ikke som første gang Kolding nævnes i histotiske kilder.

4. Afsnittet Designmanual virker malplaceret i en artikel om Kolding som by.

5. Generelt set bør teksten i artiklen skrives i datid.

JBM (diskussion) 11. apr 2017, 22:00 (CEST)

Kolding Museum[redigér wikikode]

Er der et af de nuværende museer i Kolding der tidligere blot blev omtalt som 'Kolding Museum'?
Hans Hansen (1769-1828) skulle være repræsenteret, og udtrykket bruges på http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=290609 om Constantin Hansen : "Malet s.m. sin bror af Hans Hansen, 1808 (Kolding mus.) ..."

Oversigt på: http://www.visitkolding.dk/kolding/museer-i-koldingomraadet og Kategori:Museer i Region Syddanmark

Det dukker op på diverse sider for fokusmåneder: Wikipedia:Fokusmåned/Februar 2017 ‎og igen April 2017. (Sider der linker til "Kolding Museum")
-- Mvh PHansen (diskussion) 18. apr 2017, 11:52 (CEST)

Afsnit om "Designmanual" bør flyttes til anden artikel eller slettes[redigér wikikode]

Afsnittet "Designmanual" er malplaceret i artiklen om "Kolding". Det handler om virksomheden Kolding Kommunes 'designmanual'. Jeg foreslår en drøftelse om dette eller tillader mig at slette afsnittet om en uges tid. Jeg indsætter nedenfor wikikoden i respekt for den bidragsyder til artiklen, som måtte have brugt tid på at opsætte afsnittet og til eventuel bevarelse, såfremt en bidragsyder nedlægger protest efter den af mig annoncerede høringsperiode.

Extended content

Designmanual[redigér wikikode]

Den 1. juli 2005 indførte kommunen et nyt grafisk design og udgav samtidig en designmanual, der siger, at Kolding Kommune skal kendetegnes ved en markant, kvalitetspræget grafisk profil, som stemmer overens med de værdier, kommunen står for. Det grafiske design er baseret på tre grundelementer: et kommunevåben, et valg af skrifttyper og en farvepalet.

Kombinationen af kommunevåben og navnetræk i fast, indbyrdes placering danner kommunens logo, og logoet foreligger i flere kombinationer. Navnetrækket kan placeres til højre eller under våbenet og i én eller to linjer. Desuden kan logo placeres i farvet bånd. De tre skrifttyper, der anvendes er Verdana, FF Signa og Palatino. Farvepaletten, hvor de to primærfarver, rød og sort, refererer til selve logoet. Hertil kommer en række sekundærfarver til brug i tryksager og på plakater, og endelig to metalgrå farver til biler og skilte.

Skiltefarver og bilfarver.Farvepalet RAL :

farve farve
RAL 9022 Perlhellgrau RAL 7016 Anthrazitgrau

JBM (diskussion) 18. apr 2017, 19:37 (CEST)

Jeg kollapser farveladeafsnittet (og udkommenterer <ref>), det passer ikke ind på en diskussionsside. Afsnittet er åbenlyst vedr. Kolding Kommune og skal vel bare flyttes dertil uden diskussion? --Madglad (diskussion) 18. apr 2017, 23:04 (CEST)