Diskussion:Kompasretning

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Er der egentlig nogen god grund til at vi i tilgift til denne artikel har 16 stort set enslydende artikler om kompasretninger? Den komplette liste er:

-- Bruger:Wegge 12. maj 2005 kl. 22:19 (CEST)

Nej, det er der ingen grund til Jeg foreslår at samle informationen fra artiklerne her, og så ændre artiklerne om de enkelte retninger til omdirigeringer. Byrial 12. maj 2005 kl. 22:24 (CEST)
Jeg er enig, men mener at det skal samles under kompasretning. Verdensretning er et underligt ord...--Sir48 (Thyge) 12. maj 2005 kl. 22:28 (CEST)
Det lyder rimeligt. Listen ovenfor er i øvrigt ikke komplet. Der er også NV, , SV, ! Byrial 12. maj 2005 kl. 22:33 (CEST)
Ja, de skal også med. Jeg er iøvrigt lidt usikker på om den del af Øst der ikke relaterer sig til kompasretningen skal blive på den side, eller skal flyttes med til denne?
Og noget helt andet, har vi egentlig en side hvor vi samler denne slags debatter, eller i det mindste henviser til dem? Et spørgsmål som dette kan jo godt skjule sig på en diskussionsside uden at de der måske ellers havde en mening om emnet lægger mærke til det? -- Bruger:Wegge 12. maj 2005 kl. 22:36 (CEST)
Det burde egentlig være landsbybrønden. --Sir48 (Thyge) 12. maj 2005 kl. 22:43 (CEST)
Grunden til, at jeg i sin tid brugte det "underlige" ord verdensretning, var netop den, at der findes orienteringer, der ikke kan angives som en kompasretning, nemlig zenit og nadir.
Men måske ville det mere brugte ord "verdenhjørne" passe bedre? Under alle omstændigheder synes jeg, vi bør have links til zenit og nadir med i samleartiklen, - som jeg i øvrigt bakker op.--Sten Porse 12. maj 2005 kl. 22:46 (CEST)
Man kunne også forestille sig at man indsatte generelle retningslinjer i Stilmanualen som siger at en artikel gerne må beskrive flere nærtstående ting i samme artikel - og så kan vi diskutere det på den tilhørende diskussionsside. Nøgleordet her er encylopædi som skal ses i modsætning til ordbog. Emmet blev også berørt for nyligt ved diskussioner om artiklerne om Øst for paradis hvor jeg mener at oplysningerne om bogen og filmatiseringen af den bør samles i én artikel. Den pointe druknede dog vist i snakken om stavningen af navnet, og jeg glemte det igen (indtil nu). Byrial 12. maj 2005 kl. 22:59 (CEST)

Måske skulle "nogen" gøre noget ved at få samlet artiklerne når der nu det sidste års tid ikke har været protester :) --Heelgrasper 21. maj 2006 kl. 04:43 (CEST)

Start en diskussion om Kompasretning

Start en diskussion