Diskussion:Kongeskibet Dannebrog (A540, 1932-)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Er de to Kongeskibe ikke det samme skib bare ombygget?


Det er ikke troligt at man kunne eller ville ombygge et hjulskib til skrueskib. Se endvidere http://www.navalhistory.dk/Danish/Skibene/Dannebrog_kongeskib_1932.htm

Sebastjan

En stor del af teksten i artiklen lader til at være en meget let omskrevet udgave af kongehusets side om kongeskibet (http://kongehuset.dk/publish.php?dogtag=k_dk_slotte_skibet) og er derfor muligvis copyvio (copyright-reglerne forsvinder ikke blot fordi teksten bliver let omskrevet).
Ifølge Wikipedia:Kilder#F.C3.B8lgende_sider_har_vi_IKKE_tilladelse_til_at_kopiere_fra har vi ikke tilladelse til at kopiere derfra. Teksten er tilføjet ved ændring af 25. feb 2007, 18:47 af Bruger:Erik Christensen, der har fået en henvisning hertil i sin diskussionsside.
--Hebster 19. sep 2007, 09:28 (CEST)

Vent nu lige med det store viskelæder. Jeg sender en mail til kongehuset og spørger om vi må uge Kongeskibartiklen som kilde.

Så længe vi har vores egne fotos, tror jeg ikke at Kongehuset har noget i mod artiklen. Erik 19. sep 2007, 15:30 (CEST)

Har du fået sendt en forespørgsel og har du fået svar på en sådan? Hvis spørgsmålet ikke afklares inden ugens udgang tillader jeg mig at gendanne artiklen søndag aften. --|EPO| 26. sep 2007, 18:13 (CEST)

-- Ja jeg har fået svar: Det er ok med dem.


Mail som jeg har fået i dag fra HOFMARSKALLATET@kongehuset.dk:

Kære Erik Christensen

Tak for tilsendte tekst til Wikipedia. For god ordens skyld vil jeg sende linket til Kongehusets Jagtkaptajn, men inden da vil jeg bede jer rette flg.:

Skibets bov eller snabel > rettes til: Skibets bovspryd

Dannebrogs fulde besætning består af ni officerer, syv sergenter, to konstabler og 35 værnepligtige

Kongeskibet Dannebrogs årlige sæson markeres med salut fra Batteri Sixtus, der afgives, når Regentparret om foråret går ombord på Kongeskibet Dannebrog, og når Regentparret i sensommeren går fra borde.

Med venlig hilsen

Kirsten Baltzer Kahr Fuldmægtig, Hofmarskallatet, Det Gule Palæ, Amaliegade 18 1256 København K Tlf.: 33 40 25 21 E-mail: kibaka@kongehuset.dk Hjemmeside: www.kongehuset.dk

Erik 26. sep 2007, 20:08 (CEST)

Hej Erik. Jeg kan godt se at du har fået et svar på din forespørgsel, men der er noget der undrer mig, nemlig at fuldmægtig Kirsten Baltzer Kahr skriver "Tak for tilsendte tekst til Wikipedia". Det harmonerer ikke ret meget med min forventning om et svar i retningen af "Ja i må gerne bruge teksten fra [1] på Wikipedia". Kunne du muligvis indsætte den mail du har sendt til Kongehuset også, således at kontekst fremstår mere tydelig?hebster 12. dec 2007, 12:36 (CET)