Diskussion:Kraków

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Polens flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Polen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Polen-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Hanse Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Hanse, et forsøg på at koordinere oprettelsen af hanserelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Hvorfor QA på Krakow som turist by? jeg forstår ikke, for jeg tror det er blevet ændret, i hvert fald har man nu fået at vide hvor man kan flyve fra? Og der er en neutral holdning i det. "forfatteren" er bare en, der er ret glad for krakow.... jeg synes man får en masse god viden om krakow, jeg får helt lyst til at tage derned, og jeg må indrømme at jeg nok vil printe denne artikel ud og lade den guide mig rundt i byen, F.eks. ville jeg tage hen og se alteret kl 12 og nyde en kop et eller andet på en af cafeerne på rydek torvet (skrev LW (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

At det er en person, som er ret glad for byen kan man tydeligt læse. Afsnittet virker mere som en form for reklame. Derudover er afsnittet ikke helt formateret jf. Wikipedia:Stilmanual.
Afsnittet bør omskrives til en mere neutral indgang til emnet.
Det sidste afsnit
Krakow er en smuk gammel og velbevaret by, der absolut er et besøg værd. Jeg var der i slutningen af august,i 4 dage, hvilket var passende - kan absolut anbefales , og så er det ikke engang dyrt.
er bestemt ikke neutralt. --|EPO| 18. nov 2006 kl. 21:09 (CET)
Selvsagt er absolut et besøg værd en subjektiv vurdering - og adjektiverne smuk og velbevaret er deskriptivt - men er det ikke også det man er nødt til at være, når man informerer om andet end nøgne facts ?
de 4 dage er også subjectiv - men det er, hvad skriveren fandt passende for at kunne opleve byen tilfulde. Det er også subjektivt - andre, lidt kvikkere kunne måske nøjes med 3 dage (skrev LW (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
Naturligvis kan det være nødvendigt at benytte nogle subjektive udtryk, når man skal skrive en artikel. Men at byen ligefrem "absolut er et besøg værd" er alt, alt for subjektivt. Ud fra en beskrivelse af, hvad man kan se i byen skal læseren selv vurdere, om han/hun ønsker at besøge byen.
Problemet er, at afsnittet virker som taget ud fra en turistguide. Man kan sige, at artiklen skal oplyse om, hvad der findes i byen og ikke beskrive, hvad der findes i byen. --|EPO| 18. nov 2006 kl. 21:27 (CET)
Enig helt enig, men jeg synes teksten som sådan var god nok men, kunne man så ikke ¨å indd og ændre lidt på den så den ikke var så! subjektiv? For jeg synes den virkede god, næsten som taget fra rejse guide.... som du selv sagde (skrev LW (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
Jo. Eftersom Wikipedia er en wiki har alle adgang til at redigere artiklerne. Det er blot at trykke på fanebladet "redigér" og man er i gang. --|EPO| 18. nov 2006 kl. 21:32 (CET)
Jeg ved ikke, om jeg skal føle mig beæret over, at stakkels lille mig, (usigneret LW ) skriver som man ville gøre det en turistguide - - men du tager fejl. Jeg rejste ikke charter og fulgte kun mit bykort rundt i Krakow. Det jødiske kvarter og optagelserne till Schindlers liste havde jeg læst om i Berlingske tidende ( hovsa, det var reklame ) og den information var jeg rigtig glad for.
Personligt synes jeg, det er rart at høre, hvad helt almindelige mennesker mener, om en lokalitet,jeg tænkte at andre måske har det ligeså - men du vil læse noget andet - strengt objectivt og ok - det er så dit valg.
hvad mener du med det?? hovsa, det var en reklame Jeg forstår heller ikke hvor du vil hen med (usigneret LW )
Et helt grundlæggende krav i alle Wikipedias artikler er, at de skal skrives ud fra et neutralt synspunkt. Derudover tror jeg du har misforstået en ting. For på Wikipedia skriver vi en encyklopædi. Og i en encyklopædi skriver man ikke, hvad folk mener om en lokalitet.
Men det glæder mig da, at du har fundet informationen interessant, da afsnittet jo sagtens kan omformuleres til en mere passende udgave. --|EPO| 18. nov 2006 kl. 21:57 (CET)

Billedadvarsel[redigér wikikode]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

Siebrand slettede Image:Krakow_Sukiennice.jpg: Dupe of Image:Kraków Sukiennice.jpg;

-- CommonsTicker 8. maj 2008, 12:17 (CEST)