Diskussion:Kreativitet (film)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Sletningsforslag: Kreativitet

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag

Jeg mener ikke at artiklen og dens nuværende indhold gør gavn. POV-status er påpeget, men glemt efterhånden. Det hjælper ikke med nye POV-holdninger og forslag om at bevare POV-status. --|EPO| COM: 21. aug 2011, 13:25 (CEST)

Det er jeg som sådan enig - så hvad gør vi ved det? Jeg foreslår at vi sletter de dele som ikke giver den ønskede mening, jeg har selv skrevet en del af dette, som kommer fra mit FolkeskoleWiki. De dele har jeg allerede kopieret, så du kan bare slette løs.

Dog mener jeg at jeg kan bidrage med lidt mere under den hermeneutiske overskrift - så det afsnit vil jeg gerne gøre færdigt og så kan vi jo se om jeg overhovedet er i stand til at skrive. :-) --AssetDk 21. aug 2011, 14:30 (CEST)

En mulighed kunne være at starte helt forfra. Definér begrebet ud fra troværdige, uafhængige kilder. Perspektiver til kunst med kilder. --|EPO| COM: 21. aug 2011, 14:56 (CEST)
Jeg har beskæftiget mig med "kreativitet" i 20 år, der er ingen uafhængige kilder, det er en illusion. Derimod mener jeg at det er muligt og mere konstruktivt at indramme begrebet sådan som jeg har forsøgt det i det nye afsnit. Således har vi nu en nogenlunde neutral beskrivelse af forskellige relationer som kreativitet og innovation knytter sig til. --AssetDk 21. aug 2011, 15:03 (CEST)

Jeg arbejder yderligere med en artikel om lateral tænkning - hvis du har lyst kan du kigge på min sandkasse udgave her:Lateral tænkning.

Jeg faldt over denne sætning: "I afsnittet kritik af kreativitet går jeg lidt dybere ned i hvordan man se mere generelt på en blanding af politik og kreativitet". Det ligner skjult reklame eller noget, der er kopieret andetsteds fra. --Rmir2 21. aug 2011, 15:30 (CEST)

Rmir2: Jeg har slettet afsnittet om kritik og så også henvisningen. Det omtalte slettede afsnit kigger generisk på hvordan forskere kan forholde sig kritisk til overdreven dyrkelse af værdier - herunder kreativitet. Tanken med dette var egentligt at give en ny tolkning af hvordan en sådan kritik kan udfoldes - dette bygger på min egen forskning i forskningen (som du kan finde på mit eget Wikipedia, FolkeskoleWiki.dk/wiki) --AssetDk 21. aug 2011, 16:17 (CEST)

  •  Kommentar - Wikipedia er ikke et forum for førstehåndsforskning. Enig med EPO i, at det forekommer bedst at starte forfra. Der er mange artikler på de øvrige Wikipedia'er, og det må være muligt at tage afsæt i en af disse. Pugilist 27. aug 2011, 13:44 (CEST)
Konklusion:
Holdningen er generelt, at det er bedst at starte forfra. Derfor: Slettes. --Henrik (heb, Diskussion   Bidrag   E-mail) 12. sep 2011, 13:37 (CEST)

Kan vi være for kreative[rediger kildetekst]

Kan man ikke være for kreativ? Så at folk bliver sure på en?

Jo. For eksempel ved ikke at signere sine diskussionsindlæg. --Palnatoke 5. mar 2005 kl. 13:01 (CET)
Da kreativ bl.a. betyder nyskabende, kan man også komme i strid modvind ved at skabe sine egne teorier og snige dem ind i leksikalt stof :-) --Jørgen 5. mar 2005 kl. 14:14 (CET)

Lever ikke op til kravene[rediger kildetekst]

Den nuværende artikel er debatterende og sludrende og missionerer for et bestemt syn på kreativitet. Den bør revideres grundigt.--Sangild 17. mar 2006 kl. 17:23 (CET)

Ser ud som artiklen er blevet glemt med tiden. Men den virker stadig som om den er skrevet kraftigt udfra forfatterens synspunkt. Kan POV skabelonen sættes på?--U'et 1. nov 2007, 18:04 (CET)

Abstrakte begreber[rediger kildetekst]

Der findes mange meninger og holdninger til begreberne kreativitet og innovation. Artiklerne på wikipedia virker lidt forvirrende og svævende. Man får ikke en AHA oplevelse af at læse dem.

der findes forskellige systemer til at arbejde med kreativitet og innovation for eksempel "Den kreative platform"[1] fra Aalborg Universitet. Her prøver de at bringe begreberne ned på jorden og gøre dem håndgribelige. Kan man måle innovation[2]?
Kreativitet
Uhæmmet anvendelse af viden. (Ideer genereres)
Innovation
At skabe værdi (Ideerne omsættes til produkter)
Produkt: Noget andre har brug for. Altså noget med værdi, og behøver derfor ikke være en fysisk ting.
entreprenørskab
Se muligheder og handle ud fra dem.
Nogen der har lyst til at være med til at definere kreativitet og innovation
HeTh 3. jul 2011, 08:46 (CEST)
--AssetDk 22. aug 2011, 15:30 (CEST), jeg har tilføjet de to abstrakte begreber vertikal og horisontal tænkning, som repræsenterer yderpunkterne hhv. den ekstreme logik (fx positivismen) og den dagdrømmende kreativitet.

Referencer[rediger kildetekst]

  1. ^ http://www.uva.aau.dk/Den+Kreative+Platform/
  2. ^ http://www.innovationfordevelopmentreport.org/index.html

Ny struktur[rediger kildetekst]

På FolkeskoleWiki arbejdes der bl.a. med den hermeneutiske udlægning af kreativitet og jeg foreslår at Wiki artiklen struktureres således at den FORTSAT skal have POV markeringen - men at dette også gøres til artiklens kreative omdrejningspunkt!

--AssetDk 20. aug 2011, 09:02 (CEST)

Dit forslag viser tydeligt at du ikke har tilstrækkeligt kendskab til hvad Wikipedia er.
Point taken, jeg har slettet mine fabuleringer og afventer at Aristoteles finder ud af hvad kreativitet er. (Der er allerede gået 2000 år så hold ikke vejret!)
--AssetDk 22. aug 2011, 15:32 (CEST)