Diskussion:Kvantekemi

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Fysik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fysik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fysik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret, kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Tidligste undersøgelser[redigér wikikode]

Hvis kvantekemi er baseret på den kvantemekanik, der kom frem i 1925-1926, er det er en meget udbredt opfattelse, at Walter Heitler og Fritz London var de første til at gennemføre (og offentliggøre) kvantekemiske beregninger med deres beregning af brintmolekylet og det ikke-eksisterende heliummolekyle. Men i virkeligheden kom danske Øjvind Burrau dem i forkøbet med en beregning af brintmolekylionen, H2+. Og en række artikler af Friedrich Hund, som blev indleveret eller udkom før Heitlers og Londons artikel (som først blev præsenteret i et foredrag), viser, at Hund også havde lavet kvantekemiske beregninger og i øvrigt var langt forud for sin tid, idet han allerede i 1927 giver en beskrivelse af den kvantemekaniske tunneleffekt. En artikel i Dansk Kemi fra 2007 kan kaste mere lys over historien: http://techmedia.swiflet.com/tm/dak/6-7/39/ Erik2402 2. nov 2010, 15:31 (CET)