Diskussion:Løgten

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Byens navn[redigér wikikode]

Danmarks Statistik angiver byens navn til Løgten, det må derfor være det korrekte navn. Byen er dannet ved en sammenvoksning af Løgten og Skødstrup, i disse tilfælde opkaldes byen typisk efter den største af de to sammenvoksede byer. Alternativt kan byen navngives med begge byers navne Løgten-Skødstrup, men altså ifølge Danmarks Statistik er det korrekte navn i dette tilfælde Løgten--Patchfinder 26. apr 2010, 11:32 (CEST)

Det virker bare forkert i mine øre. Postnummeret er 8541 Skødstrup, både kirken og skolen hedder Skødstrup Kirke/Skole, og Fællesrådet for Skødstrup, Løgten og Omegn har hjemmesiden www.skodstrup.dk. --Feynman 28. apr 2010, 10:14 (CEST)
Byskiltet siger også "Skødstrup"... --Feynman 28. apr 2010, 12:53 (CEST)
Jeg forstår godt dine tanker, især også når det er to næsten lige store byer der er sammenvokset. Derfor har jeg skrevet Løgten-Skødstrup i parentes og som indfødt-navn i infoboksen. Såfremt at det er et lokalt ønske at få navnet ændret, så må det være en opgave for Århus Kommune at arbejde videre med. Her på Wikipedia må vi forholde os til hvad øverste myndighed Staten (Danmarks Statistik) kalder byen.--Patchfinder 28. apr 2010, 13:23 (CEST)