Diskussion:Landsforræderi

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Eksemplet med det tyske besættelse viser tydeligt, at det er politisk bestemt, hvad der er landsforræderi: I perioden frem til den 29. august 1943 betragtede de siddende regeringer sabotørernes indsats som landsforrrædderi, mens samarbejde med besættelsesmagten blev begunstiget. Under departementchefstyret stod det hen, hvad der var forrædderisk. Og i dagene op til befrielsen, hvor Frihedsrådet overtog den politiske magt i landet, blev det heltemodigt og patriotisk at tilhøre modstandsbevægelsen, mens kollaboratørerne var blevet landsforrræddere. Den dimension bør måske indarbejdes i artiklen? --Sten Porse 25. jul 2007, 10:33 (CEST)

Sammenskrivningsforslag[redigér wikikode]

Mht. sammenskrivning af nærværende artikel (Landsforræderi) med Kollaboratør, Værnemager og Quisling, så er jeg af den opfattelse at landsforræderi er en generel betgenelse, der også kan dække over handlinger begået udenfor krigstid. Hvorfor jeg ikke mener den bør sammenskrives med de andre. --Hofkas (diskussion) 4. maj 2013, 15:45 (CEST)

Desuden betegner Landsforræderi en handling, mens de andre er prædikater. --Hofkas (diskussion) 4. maj 2013, 16:09 (CEST)

Hvad med indtil nogen føler for at udvide artiklerne at:

  • Kollaboratør - egen artikel
  • Quisling - egen artikel
  • Værnemager - skrives sammen med Kollaboratør, med redirekt fra værnemager
  • krigsforræderi, landsforræderi og højforræderi får hver sit afsnit på Forræderi og et link til en "hovedartikel" ? TherasTaneel (diskussion) 5. okt 2013, 01:30 (CEST)

Jeg foreslår at vi har artiklerne "Kollaboratør", "Quisling", "Værnemager", "landsforræderi" og "forræderi". — Fnielsen (diskussion) 28. feb 2015, 20:02 (CET)

  • Det ser ikke ud til der er interesse for sammenskrivning, så jeg fjerner de mere end to år gamle, skæmmende skabeloner. - Nico (diskussion) 4. okt 2015, 00:05 (CEST)