Diskussion:Landskabsform

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Titlen "Geologiske formationer" er uheldig - den skulle snarere være noget i retnig af: Landskabsformer, Landformer ell.

En "formation" i geologisk sprogbrug er en særlig lithostratigrafisk enhed, f.eks Hedeland Formationen, for de aflejringer af smeltevandssand der findes syd for Roskilde, eller Lellinge Grønsand Formationen, for de paleocæne aflejringer der ligger over bryozokalken mellem Roskilde, Køge og København. --Lcl 24. jun 2006 kl. 13:29 (CEST)

Selv om ODS er tilbageholdende med at medtage specielle fagord, oplyser den (s.v. Formation 1.1):
især (naturv.) om dannelse af mineraler, jordlag olgn. Meyer. spec. (geol.) konkr.: serie af jordlag, der ved visse ejendommeligheder adskiller sig fra de under- og overliggende lag; navnlig om lag, der er afsat inden for samme geologiske periode. de store Forandringer, vi see udtrykte i de Formationer, som ere ældre end Menneskeslægten. GForchh.DG.6. Frem. DN.4. Jordskorpens Lag deles i Hovedafsnit, der kaldes Grupper, der atter deles i Formationer eller Systemer. LandbO.II. 851
Sebastjan 24. jun 2006 kl. 13:34 (CEST)
Nu er de jo nogle år siden Forchammer døde og der er sket en del inden for geologien siden da, jeg kan bl.a. henvise til en:Geologic formation. Med den nuværende kategori er der jo blokeret for den fagligt korrekte beskrivelse af geologiske formationer--Lcl 24. jun 2006 kl. 13:47 (CEST)
I realiteten hører de fleste af emnerne i denne artikel hjemme i en artikel og geomorfologi eller landskabsformer!--Lcl 24. jun 2006 kl. 16:00 (CEST)