Diskussion:Langå-Struer-banen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Bane Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Jernbaner, et forsøg på at koordinere oprettelsen af jernbanerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Artiklen er efter min opfattelse noget besynderlig i sin overskrift og den opdeling den antyder. Ved at anvende titlen Viborg-Skive-Struer Jernbane og i analogi hermed senere henvise til Struer-Holstebro Jernbane hhv. Langå-Viborg Jernbane kan skabes den opfattelse, at der er tale om tre selskaber, hvilket ikke er tilfældet ("Jernbane" hhv. "Banen" anvendes sammen med navne på endestationer til at navngivning af selskaber; f.eks. Horsens-Juelsminde Jernbane og Høng-Tølløse Jernbane). Der er her tale om jernbanestrækninger. Ydermere bør Viborg-Skive-Struer ses som en del af den samlede strækning Langå-Struer (de to anlægstempi skyldes jo primært oprøret i 1864). Jeg foreslår altså at artiklen omdøbes til noget i retning af "Langå-Struer" og at relevante artikler indsættes heri. --John 23. jul 2007, 23:25 (CEST)

Jeg havde opfattet artiklens overskrift og emne som en banestrækning; ikke et selskab. Jeg synes egentlig kategorien underbygger dette. For de fleste tror jeg at strækninger er mere sigende end hvilke selskaber i sin tid stod for etableringen. At strækningen nok egentlig er Langå-Struer vil vist de fleste være enige i, så ingen indevendinger mod selve forslaget. -- Poul G disk. 24. jul 2007, 09:07 (CEST)