Diskussion:Langobarder

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Italien Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Italien, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Italien-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Arkæologi og Oldtid Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Arkæologi og Oldtid, et forsøg på at koordinere oprettelsen af arkæologi- og oldtidsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Langobarderne var en germansk folk som oprindeligt kom fra Skandinavien. De var kendte af romerne i 98 da Tacitus nævner dem i sit værk Germania.

Dette er ikke korekt, han næver dem i nordtyskland.

Navnet "langobard" betyder ikke "lange skæg" som en populær myte ellers siger, men menes at stamme fra deres foretrukne våben: lange hellebarder.

Hellebarden er en sen opfindelse. 1200årne?


Der står ikke at Tacitus siger at de stammer fra Skandivien. Der står at Tacitus nævner dem, og at de stammer fra Skandinavien.

Men Wikipedia på tysk og esperanto samt Salmonsen er enige om at de stammer fra den nedre del af Elben. Jeg retter dette i artiklen. Jeg skriver også at der er uenighed vedr. navnet.

Byrial 18. sep 2004 kl. 07:50 (CEST)


Haabet, din sidste tilføjelse i er u-encyklopædisk. Det er ikke relevant for læserne hvad "man kan tænke sig" (er "man" lig med dig?) og "hvad du godt tror på". Der skal skelnes mellem hvad anerkendte faghistorikere tror, og hvad du personligt tror - og det sidste hører ikke hjemme her. Hvad er dine kilde til oplysningerne i afsnittet?

Byrial 18. sep 2004 kl. 09:48 (CEST)


Paulus Diaconus' Langobarder-krønike indeholder en forklaring på navnet, som vist nok er lidt uforstålig. Som man er nødtil at komme med en fortolkning af.

Illustreret Danmarks Historie for folket bind 4 side 5.

Mener du Claus Deleurans eller den oprindelige "Danmarks historien for folket"..?

Bymure[redigér wikikode]

"I 568 invaderede de det nordlige Italien under deres konge Alboin, men det lykkedes dem ikke at erobre nogen byer som var beskyttede med bymure. Efter nogen tid brød de deres belejringer af disse byer og slog sig ned i landområderne og gjorde Pavia til deres hovedstad."

Pavia var beskyttet af bymure. Denne indtog de efter længere tids belejring. Ligeledes indtog de Milan.

"De forblev i Lombardiet og overtog gradvis lokale titler, navne, traditioner og så videre, samt konverterede til kristendom."

De var allerede hovedsagligt kristne før de kom til Italien, bare af den arianistiske retning og ikke katolsk kristne. Rune X2 27. okt 2005 kl. 15:32 (CEST)