Diskussion:Leopard 2

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Den danske udgave af leopard 2 hedder Leopard 2A5DK. Den blev først indkøbt som Leopard 2A4(en lidt ældre udgave med hydraulisk drevet tårn) og ovenikøbet med nogle af de ældste undervogne tyskland kunne finde. Disse ,af bundeswehr,meget brugte vogne blev derefter opgraderet til Leopard 2A5DK (som bla har elektrisk drevet tårn og er kendetegnet ved brug af tillægspanser samt et termisk periskop til kommandøren). Det påstås at denne løsning var billigere/bedre end at købe et færdigt produkt med det samme.En anden forklaring er at man ville have "pengeforbruget" fordelt ,for dermed at gøre indkøbet mere spiseligt for politikerne. Grunden til at indkøbe Leopard 2 ,var at man ville have øget beskyttelse af personellet. Leopard 2 er M1 Abrams (us kampvogn,et alternativ der blev vraget,rygter siger pga der blev rettet i nogle rapporter)underlegen i pansring,og var på indkøbstidspunktet ikke kampafprøvet,hvilket M1 Abrams var i 1.Golfkrig M1 abrams kan også leveres med en dieselmotor,hvis turbinemotoren ikke havde været noget for DK.Pressen har flere gange været meget skeptiske over for indkøbet...og med god grund.

leopard 2a5dk[rediger kildetekst]

http://www.danskpanser.dk/Artikler/Leopard2_en_moderne_kampvogn_del2.htm citat(står ca midt på siden):I internationale operationer er efterladte miner en meget aktuel og latent trussel. LEO 2 er konstrueret til at modstå minetruslen i slutningen af 70-erne, hvor kraftige panserminer blev udløst under bælterne. Men den moderne minetrussel omfatter også udløsning under kampvognens bund, fjernudløsning af nedgravede miner eller improviserede ladninger, når kampvognen kører hen over dem. Derfor har en gruppe LEO 2 brugerlande (desværre uden dansk tilslutning) gået sammen om at udvikle en minebeskyttelse, der sikrer besætningens overlevelse, såfremt der udløses en traditionel ”blast” mine eller en moderne hulladningsmine under kampvognens bund. Derefter : http://politiken.dk/indland/article546104.ece citat:Den 28-årige Jesper Gilbert Pedersen var kampvognskører i hærens Leopard 2 A5-kampvogn, som ellers har ry for at være usårlig.

Ajourføring af antal kampvogne[rediger kildetekst]

Denne tekst er ikke ajour: "Danmark – ca. 51 Leopard 2A5DK." Danmark råder ikke længere over det antal kampklare kampvogne. Jeg sætter en "KM" om en uge. JBM (diskussion) 2. apr 2017, 00:21 (CEST)