Diskussion:Lillerød

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Danmarks topografi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Danmarks topografi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Danmarks topografisrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

"Fejlagtigt"?[rediger kildetekst]

Det er vel ikke "fejlagtigt" at kalde Lillerød for Allerød? Stednavneudvalgets liste har Lillerød, men det gør jo ikke Allerød til en fejl. --Palnatoke 12. jul 2006 kl. 20:21 (CEST)

Jo, det vil jeg bestemt mene. Lillerød hedder Lillerød, og Allerød betyder noget andet. Allerød er den korte form for Allerød Kommune, som bl.a. består af byerne: Lillerød, Blovstrød og Lynge.
Hvis man virkelig er til detaljer, så kan man også bruge navnet 'Allerød by' med henvisning til et ejerlav som består af nogle få gader i Blovstrød. Men alle dem der bor der vil nok sige at de bor i Blovstrød eller Allerød Kommune. Magnolia 22. sep 2006 kl. 00:51 (CEST)
Men det ændrer ikke på det faktum, at alle byens borgere omtaler byen, som Allerød (Har nu selv boet her i over 18 år, og det eneste man omtaler med ordet Lillerød nogle foreninger og skoler.) Jeg har aldrig hørt nogen sige, at de bor i andet end Allerød, hvis de altså er fra selve byen, mens folk fra Kollerød, Lynge og Blovstrød mv. ville sige, at de kom fra deres respektive byer. Lillerød er noget, der står på bytavlen, og det er det...(Skrev 87.59.228.63 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
Jeg er ikke enig. Brugen af ordet Allerød hænger nok samme med at alle der bor i byen Lillerød er i postnummer distrikt 3450 Allerød (som også omfatter Blovstrød). Når man skriver 3450 Allerød i sin adresse, er det naturligt at sige man bor i (postdistrikt) Allerød. Det ændrer ikke på at man også bor i en by der hedder Lillerød, og det ændrer heller ikke på at der ikke findes nogen by der hedder Allerød -kun et post nummer distrikt. Magnolia 6. mar 2011, 21:59 (CET)

Flytteforslag[rediger kildetekst]

Flytteforslag: Lillerød

Se evt. på Wikipedia:Flytteforslag
  •  Flyt Lillerød til Allerød. Det er det navn som vi fleste kender byen under. Flyt samtidig nuværende Allerød til Allerød (flertydig). Mvh Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 31. dec 2013, 11:56 (CET)
  •  Flyt - Jeg har familie i byen, og skønt jeg da godt ved, at den officielt hedder Lillerød, så har jeg i alle de år, jeg er kommet i byen, kun hørt den omtalt som Allerød. Så ud fra vores almindelige princip om at bruge det mest anvendte navn som artikelnavn, kan jeg kun støtte forslaget. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 31. dec 2013, 13:08 (CET)
  •  Kommentar Selv hvis denne by er bedst kendt som Allerød, er det ikke givet at den også er hovedbetydningen af "Allerød". --Palnatoke (diskussion) 31. dec 2013, 13:23 (CET)
  •  Flyt ikke Sålænge byens navn officielt er Lillerød skal byen naturligvis stå unde dette navn og ikke under hvad nogen tror den hedder. Husk i øvrigt på at dawiki ikke er den danske wiki men den dansk sprogede wiki!--Wholle (diskussion) 31. dec 2013, 14:32 (CET)
  •  Flyt ikke - Byen hedder Lillerød og ikke Allerød. Byen ligger i Allerød kommune og er betjent af Allerød station, men byen hedder fortsat Lillerød. Pugilist (diskussion) 31. dec 2013, 14:37 (CET)
  •  Flyt ikke - Finder det besynderligt at forslå flyting når alle vejskilte til byen skriver Lillerød. Faktisk så jeg et her den anden dag hvor der stod Lillerød 3 og neden under Allerød St 3 --Jan Friberg (diskussion) 31. dec 2013, 14:56 (CET)
  •  Flyt ikke - Et mønstereksempel på hvor indviklede simle ting kan blive. I mine øjne må vi holde os til det officielle navn, da Allerød blot er indført for at forhindre forveksling, og siden har bidt sig fast - givetvis på grund af at postdistriktet har fulgt stationsnavnet. --Jørgen (diskussion) 31. dec 2013, 15:16 (CET)
  •  Flyt ikke - Der står i artiklen: "Lillerød ligger i Nordsjælland og er hovedbyen i Allerød Kommune. Byen har 15.904 indbyggere (2013) og kaldes ofte for Allerød", derfor flyt ikke. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 31. dec 2013, 15:22 (CET)
  •  Flyt ikke - Jeg holder mig til den officielt navn er Lillerød og så længe vejskilte, offentlig opslagsværker, som fx Danmarks Statistisk, bruger Lillerød, skal den ikke ændres/flyttes. DSB i 1952 måtte ændre navnet på stationen, fordi Hillerød og Lillerød lå for tæt sammen udtalemæssig, og måtte bruge navnet på en nærliggende gård... og det endte kommune også med at hedde iflg denne side, da kommunen skulle have en neutralt navn. --Steen Th (diskussion) 31. dec 2013, 15:40 (CET)
  •  Flyt ikke - jvf ovenstående argumentation. Rmir2 (diskussion) 31. dec 2013, 18:21 (CET)
  •  Flyt ikke - Enig i overstående. Der står også Lillerød på byskiltet. Vh --Søren1997 (diskussion // Projekter // bidrag) 3. jan 2014, 19:53 (CET)
Konklusion:
Flyttes ikke. Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 9. jan 2014, 18:30 (CET)