Diskussion:Linje F

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Bane Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Jernbaner, et forsøg på at koordinere oprettelsen af jernbanerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Flytteforslag: A (S-tog)

Se evt. på Wikipedia:Flytteforslag

Vi har i øjeblikket syv artikler om københavnske S-togslinjer, der er navngivet efter princippet A (S-tog), B (S-tog) osv., idet artiklen om linje Bx dog for nyligt er blevet flyttet til Bx. Imidlertid taler DSB konsekvent om linje A, linje B osv. i deres trafikinformation. Så jeg vil gerne foreslå, at de syv artikler bliver flyttet tilsvarende. Der bruges godt nok tilsvarende betegnelser på visse metrosystemer og lignende rundt om i verdenen, men de fleste dansksprogede vil nok tænke på S-togslinjerne. For andre systemer kan man eventuelt gøre som på svensk Wikipedia og benytte betegnelser som sv:Linje B (Paris RER). --Dannebrog Spy (diskussion) 1. aug 2018, 22:00 (CEST)

Der er ikke kommen nogen kommentarer i løbet af de sidste to uger, så nu har jeg flyttet artiklerne som foreslået. Desuden er Linje H (1972-1979) blev udskilt fra artiklen om den nuværende Linje H. Samtidig har jeg ændret de kronologiske oversigter i de to artikler, så de har fået præcise datoangivelser og er blevet mere vedligeholdelsesvenlige. Oversigterne i de øvrige artikler bør ændres tilsvarende, men det må ske efterhånden. Måske skal der også oprettes særskilte artikler om de forskellige dagtime- og myldretidslinjer, men det har jeg ikke taget stilling til. --Dannebrog Spy (diskussion) 17. aug 2018, 16:39 (CEST)
Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Artiklerne er flyttet som foreslået. --Dannebrog Spy (diskussion) 17. aug 2018, 16:39 (CEST)

K19 og omstrukturering[redigér wikikode]

Fra K19 er der tre afgange sidst på dagen, der fortsætter uden stop Hellerup-Klampenborg, dette skal nævnes. Artiklen fremstår lidt rodet synes jeg, er der nogen der har gode ideer? --Madglad (diskussion) 2. dec 2018, 16:25 (CET)

Jeg har tilføjet forlængelsen af de tre afgange i den kronologiske oversigt, men det er næsten en bagatel. Hvad angår artiklens opbygning så burde de supplerende linjer Fx og M/F+ måske udskilles i særskilte artikler. Men det er en problemstilling, der også gælder for de andre artikler om S-togslinjer. At jeg har ændret designet på de kronologiske oversigter skyldes primært, at det gamle design ikke var vedligeholdelsesvenligt. Derudover blev tilføjelser af præcise datoer og kildeangivelser nemt til noget rod. --Dannebrog Spy (diskussion) 2. dec 2018, 17:04 (CET)
De nævnte linjer er vel lidt marginale og kan vel fint indgå som afsnit og/eller underafsnit. Og så kunne man måske tilføje omdirigeringer dem dem. Måske kunne man samle varianterne i et samleafsnit. Jeg synes at stationslisten bør sorteres i omvendt rækkefølge, da togene normalt ikke udgår fra Klampenborg + der er andre indlysende problemer. Oplysningen "I 1957 bortfaldt kørslen til Klampenborg på hverdage om sommeren, mens kørslen dertil på søndage fremefter fandt sted efter behov.[1] Forlængelserne om søndagen bortfaldt i sommeren 1973.[2]" er forkert, uanset at den er kildebelagt, jeg har kørt med F til Klampenborg jævnligt i weekenden i 1980'erne. Der må være tale om et midlertidigt bortfald. --Madglad (diskussion) 3. dec 2018, 08:54 (CET)
Jeg har fjernet sidstnævnte oplysning. Rækkefølgen på stationerne skyldes formentlig bare, at de er set fra nord, hvilket jo er naturligt nok. Derudover er der jo ikke noget usædvanligt i, at linjer er forlænget i dele af driftstiden. --Dannebrog Spy (diskussion) 3. dec 2018, 11:15 (CET)