Diskussion:Livegenskab

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Ruslands flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Rusland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Ruslandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Generalisering[redigér wikikode]

Jeg savner at artiklen generaliseres og ikke fokuseres så meget på Rusland. Jeg bliver heller ikke af artiklen særligt klog på hvordan man bruger (har brugt) ordet og hvordan det adskiller sig fra vornedskab.--Madglad (diskussion) 23. jan 2016, 05:41 (CET)

Grunden til, at der fokuseres på russisk livegenskab er formentlig, at det her overlevede betydeligt længere end i Vesteuropa incl. Danmark. Jeg vil se, om jeg kan finde materiale og tid til en udvidelse af artiklen. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 23. jan 2016, 08:29 (CET)

Sprogligt set er artiklen desuden ret håbløs og ligner i passager noget der er maskinoversat. Når de relevante oplysninger er bragt til veje bør hele artiklen derfor omskrives. Mogelbjerg (diskussion) 5. aug 2016, 03:32 (CEST)

Enig. Rmir2, har du fundet noget mere materiale? --Madglad (diskussion) 5. aug 2016, 08:39 (CEST)
Lidt, men ikke godt nok til at skrive en kvalificeret artikel på grundlag af. Rmir2 (diskussion) 6. aug 2016, 11:31 (CEST)