Diskussion:Lovgivende forsamlinger efter land

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Huskeliste for Lovgivende forsamlinger efter land: rediger · historik · overvåg · opdater
  • Landene skal sorteres i alfabetisk rækkefølge
  • Tal skal trækkes via Wikidata
    Dette er problematisk. Det kræver brug af en såkaldt dyr (expensive) lua-funktion for hvert forskelligt Wikidata-emne som der trækkes data fra, og der er en begrænsning på hvor mange af disse som kan udføres ved visningen af en side. Værdien er 99 (hvis default ikke er ændret), og overskridelse medfører fejlmeddelelser i stedet for data. Se Team Sky og Etaper i Tour de France 2016 for eksempler på hvad der sker. Så der kan ikke hentes Wikidata-tal fra mere end ca. 99 parlamenter. Wikidata er ikke egnet (endnu!) til brug i lister. Mvh. Kartebolle (diskussion) 31. jul 2016, 15:05 (CEST)
  • Formater tallene på dansk med punktum som tusindadskiller og komma som decimaltegn. (Det skulle også gøre sorteringen i sortérbare tabeller korrekt – hvis det ikke opdages automatisk at der er tale om tal, kan det tvinges med 'data-sort-type="number"|' i kolonne-overskriften)


Om danske oversættelser og linkfixes[rediger kildetekst]

Denne liste er oversat fra engelsk Wikipedia, hvor det er kutyme at oversætte navnene på de lovgivende enheder til engelsk. På samme måde er listen forsøgt oversagt til dansk, med originalnavn i parantes. I øjeblikket er der ikke nogen etableret retningslinje omkring navngivning af parlamentsartikler og parlamentskammerartikler på dansk Wikipedia, og de ligger lidt hulter til bulter (Nationalrådet for den Slovakiske Republik, Ruslands føderale forsamling osv. osv.). Jeg har brug ensrettet navngivning i oversættelsen, og for overskuelighedens skyld vil jeg på det kraftigste opfordre til at man, hvis man linkfixer til allerede eksisterende artikler, opsætter en omdirigering på det røde link (eller alternativt flytter den eksisterende artikel). På den måde kan vi arbejde os henimod et minimum af konsistent navngivning på området. Hvis der er nogle af mine oversættelser der er decideret forkerte så skal de naturligvis bare rettes. --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 28. jul 2016, 00:11 (CEST)

Godt initiativ - og jeg er enig i fremgangsmåden. Jeg vil dog lige gøre opmærksom på, at listens rækkefølge er lidt i orden, eftersom landene stadig står på den alfabetiske plads, som deres engelske navn ville give (medmindre man selv klikker på sorteringsknappen "Land"). --SorenRK (diskussion) 28. jul 2016, 12:33 (CEST)
I know. Se huskelisten ovenfor :) --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 28. jul 2016, 18:46 (CEST)
Ah. Jeg går lige ud og pudser brillerne. :-) --SorenRK (diskussion) 28. jul 2016, 19:14 (CEST)