Diskussion:Lykkeglimt

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg synes, denne artikel bærer lidt præg af at være 'common sense'. Jeg ved ikke specielt noget om emnet, men jeg savner en placering af det fagområde, hvor begrebet 'lykkeglimt' bruges. Er det fx inden for personlig udvikling, alternativ behandling eller noget tredje?--Bsh 4. jul 2006 kl. 13:43 (CEST)

Begrebet lykkeglimt hører til i fagområdet: livet *smil* Personligt tror jeg, at begrebet "lykke" en dag vil glide ud, og så blive erstattet af begrebet "lykkeglimt". ALdeL 5. jul 2006 kl. 09:36 (CEST)


Det er naturligvis et spændende perspektiv, der ligger i begrebet 'lykkeglimt' kontra 'lykke' - for spørgsmålet er jo, om lykke fremkommer momentant eller som en "baggrundsfølelse". Grunden til, at jeg dog studser lidt over artiklen er formuleringer som foreksempel:

Disse lykkehormoner er så vigtige for vor sundhed og trivsel, at forskerne har kunnet påvise, at høj følt livskvalitet er direkte livsforlængende

Mennesker der har taget narkotiske stoffer og oplevet den ultimative lykke via en narkorus, får det problem, at alle hverdagens små, mellemstore og store lykkeglimt, intet vejer/bliver ubetydelige,

Jeg kunne godt tænke mig, at disse fremstod lidt mindre som objektive sandheder og i stedet blev vinklet som: "den og den forsker har med den og den undersøgelse vist, at disse ting tilsyneladende er gældende". Det er ikke fordi, jeg vil have, at artiklen skal være mere vævende og "usikker på sig selv", men fordi jeg ikke mener, at lykke er noget individuelt, som man kan fastslå den endelige betydning af. I øvrigt opfatter jeg ikke 'livet' som et fagområde, selvom jeg tror, jeg ved hvad du mener!--Bsh 5. jul 2006 kl. 10:01 (CEST)