Diskussion:Møllerfæste

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Møller Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Møller, et forsøg på at koordinere oprettelsen af møllerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Møllerfæste / møllefæste[rediger kildetekst]

Vi har lidt det samme problem som med Møllerprivilegium at "møllerfæste" ikke kan slås op i ordbøgerne, ej heller forekommer det ved opslag på internettet. Fæste er et almindeligt forekommende begreb fra lenstiden, men det forekommer åbenbart ikke som sammensat ord med møller-. Fæstebreve på møller findes der masser af, men det berettiger vil ikke til at "opfinde" nye ord?--Ramloser (diskussion) 23. nov 2013, 16:47 (CET)

Men møllefæste har dog et par stykker,
"... I mange år har forskellige møller møllefæste/kontrakter over Møllen, men ved den store auktion ..." fra Gammelby-moelle.dk
og
"... Amtmanden udstedte en resolution, der befalede regimentskriveren at nedlægge forbud mod videre byggeri, hvis han ville undgå tiltale og beholde sit møllefæste. ..." fra Koldinghus birks justitsprotokol 1748-61
-- Mvh PHansen (diskussion) 23. nov 2013, 17:34 (CET)
Udfra der meget kreative fund af 2 artikler kan jeg gå med til at omdirigere til "møllefæste" - men stadigvæk uden at ordet findes i ODS eller senere udgaver, heller ikke encyklopædierne omtaler det.--Ramloser (diskussion) 23. nov 2013, 18:31 (CET)