Diskussion:Makedonien (område)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Grækenland Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Grækenland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Grækenland-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Arkæologi og Oldtid Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Arkæologi og Oldtid, et forsøg på at koordinere oprettelsen af arkæologi- og oldtidsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Republika Makedonija[rediger kildetekst]

Besked til 84.164.236.61 og 84.164.244.9 samt andre.

Selvom omverdenen har døbt den Tidligere Jugoslaviske Republik Makedonien til FYROM (former Yugoslav Republic of Macedonia), ER DEN OFFICIELLE NAVN Repubnlika Makedonija, OG IKKE Поранешна Југословенска Република Македонија (Poranešna Jugoslovenska Republika Makedonija) (dette er opfundet af den person som rettede den oprindelige tekst).

Desuden bruger man ikke latinske bogstaver (Poranešna Jugoslovenska Republika Makedonija) i det makedonske sprog. Hvis du er i tvivl om statens navn, se den makedonske side! mvh--Bobby 17. feb 2006 kl. 22:51 (CET) PS Desuden er jeg født i Makedonien! --Bobby 18. feb 2006 kl. 11:03 (CET) PS Hvis du stadigvæk er i tvivl om landets navn, besøg regeringens hjemmeside, På makedonsk: http://www.vlada.mk/

på engelsk: http://www.vlada.mk/english/index_en.htm --Bobby 18. feb 2006 kl. 12:15 (CET)

Jeg tror roligt, vi kan fortsætte med at kalde landet Makedonien. Den senest opdaterede side jeg har kunnet finde på Udenrigsministeriets hjemmeside ( 27. juni 2006 - DE POLITISKE PARTIER I MAKEDONIEN ) omtaler konsekvent landet med det navn i artiklen om næste uges parlamentsvalg. Envidere vil man i menuen til venstre på siden kun se navnet Makedonien ligesom alle artikler konsekvent bruger Makedonien. Det lyder da også lidt mere mundret end at skulle skrive Den tidligere jugoslaviske republik Makedonien - eller Makedonien, Den tidligere jugoslaviske republik. - apw 30. jun 2006 kl. 01:14 (CEST)

Denne artikel ligger ret langt væk fra historiske kendsgerninger, og er meget politisk ladet (til fordel for FYROMs opfattelse af tingene, anvender betegnelsen FYROM da der ellers kan være tvivl om hvem der menes). Hvis man læser de tilsvarende artikler på engelsk, tysk eller fransk Wikipedia er der ikke meget her der stemmer. Artiklen bør gennemgribende saneres. --Foto 21. jun 2007, 12:23 (CEST)

For at sige det så pænt som jeg kan, så var indholdet i denne delartikel om Makedonien ikke på nogen måde systematisk eller korrekt. Derimod synes jeg artiklen om Alexander den Store (som jeg ikke har skrevet men redigeret lidt) er langt mere korrekt og fuldkommen underbygget af de historiske kilder vi har adgang til. Derfor har jeg simpelthen tilladt mig at slette artiklen og henvise til artiklen om Alexander, som vil give læseren den samme information som man vil kunne finde i en historiebog eller en encyclopædi. MVH --Foto 10. jul 2007, 17:25 (CEST)

Denne artikels neutralitet er omstridt[rediger kildetekst]

@Otis otus: har d. 25. juni 2013 tilføjet teksten: "Denne opdeling betød en voldsom assimilering af den makedonske befolkning, særligt i det græske område, hvor mange blev forfulgt i sådan en grad, at der var tale om decideret folkedrab og tilintetgørelse af den makedonske identitet."

Uden at kende ret meget til Makedoniens historie, syntes jeg at det lyder meget lidt neutralt. --Kjeldjoh (diskussion) 25. jan 2018, 15:01 (CET)