Diskussion:Malmø

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Artiklen Malmø er blevet afvist som lovende artikel. Artiklen er altså blevet vurderet til ikke at være klar til at blive forbedret til god artikel inden for en overskuelig fremtid. Hvis du er uenig i dette, kan du efter reglerne foreskrevet i udvælgelsesproceduren for lovende artikler enten gennominere eller indberette en klage.

Huskeliste for Malmø: rediger · historik · overvåg · opdater

Udbyg gerne artiklen med afsnit om administrative forhold, uddannelsesvæsen, kultur, fritid og miljø, sundhedsvæsen, trafikforhold og erhvervsliv. --Morten Haagensen (diskussion) 1. sep 2013, 17:17 (CEST)

Sverige Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Sverige, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Sverigerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

"den skånske grif " – tjah, det står der i det gamle våbenbrev, men det er et ørnehoved man ser, ganske vist med en meget lang tunge med pil, som måske skal symbolisere ild. Men det virker alligevel forkert, at man kaldte det en grif http://www.burningsea.com/forums/showthread.php?t=334&page=184(Skrev 87.57.193.245 (diskussion • bidrag) 17. dec 2010, 11:44. Husk at signere dine indlæg.)

Som det ses i det gamle våbenbrev er den lange tunge med (flamme?)pilen kommet til senere, for den var ikke med i brevet, der viser et ørnehoved – eller måske et grib-hoved? Jan Eskildsen87.57.193.245 Her er det gamle våbenbrev med ørnehovedet: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9c/Malmo_vapenbrev_1437.jpg Jan Eskildsen87.57.193.245

På dansk hedder rovfuglen en grib, i flertal gribbe. På denne side http://sprogbro.org/soeg?q=grip kan man sidst se denne ordforklaring: "gripklo substantiv – gribbeklo eksempel." Ved klik på eksempel kommer dette: "En gripklo kan användas till mycket, t.ex. att röja upp på tomten En gribbeklo kan bruges til meget forskelligt, fx til at få ryddet op i haven" – i det tilfælde er grip med andre ord det samme som grib ? (anførselstegnene har jeg sat for at skille det fra min egen tekst. Jan Eskildsen87.57.193.245

Rovfuglen hedder en "grib", men det er ikke den, der er tale om her. Dyret i Malmøs byvåben er en grif, dvs. et fabeldyr med ørne-forparti og løve-bagparti (bemærk f.eks. at dyret har en løvehale, ikke halefjer). Figuren er inspireret af griffen i Pommerns våben, pga. forbindelsen med Erik af Pommern. Den pommerske grif er illustreret på en:House of Pomerania og Malmøs på billedet her 89.150.160.26 3. jan 2011, 21:26 (CET)
Jeg kan bekræfte, at der er tale om et fabeldyr, altså en grif er et fantasivæsen. --Patchfinder 3. jan 2011, 23:04 (CET)

Afnominerer kandidaturet til Lovende artikel[rediger kildetekst]

Artiklen mangler beskrivelser af administrative forhold, uddannelsesvæsen, kultur, fritid og miljø, sundhedsvæsen, trafikforhold og erhvervsliv. Jeg har på denne baggrund afnomineret LA-kandidaturet - hvilket vel betyder, at kandidaturet er afslået - og i samme forbindelse oprettet en huskeliste. Det må dog fortsat bero på en konkret vurdering, om alle forholdene i huskelisten bør være indarbejdede i artiklen, før den atter kan nomineres som lovende. --Morten Haagensen (diskussion) 1. sep 2013, 17:21 (CEST)