Diskussion:Mand

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Nej det er en Karl, En mand er en gift karl.


"Mænd tiltrækkes af kvinder som har/er: [...]"

Hvordan er den generaliserende liste under ovennævnte overskrift blevet til? Kan vi ikke få nogle videnskabeligt underbyggede fakta på i stedet for, og i fald det ikke muligt, så i stedet slette den helt? - Kåre Thor Olsen (Kaare) 25. mar 2004 kl. 19:16 (CET)


Det er meget rimeligt at gå ud fra, at man brugte begrebsparrene karl><kvinde og mand><kone - i Middelalderen. Men ét er, hvad teksten skal handle om, et andet er det sprog, teksten skal skrives i. Eller: tjener det mon ikke klarhed og forståelse bedst, hvis man udtrykker sig i nutidssprog, også når man skriver om fortiden?

Sten Porse den 25. marts 2004 kl 19:23 (CET)


Husmoderens blad 1899 side 320[redigér wikikode]

457. „Hvordan bør en ung Pige være for at tiltale en Mand?"

Ja, det Spørgsmaal bliver ikke saa let at besvare. Til alle Tider har vi jo seet, at smukke og grimme, elskværdige og ubehagelige, mørke og blonde, begavede og idiotiske - alle faar de en Mand, hvis de gerne vil have en. Og det er en Kendsgerning, at den ene Ægte- mand elsker sin grimme Kone ligesaa meget som den anden sin smukke, og den ene sin Trold ligesaa meget som den anden sin Engel. Det Hele stikker nemlig i noget hemmelighedsfuldt, som kaldes „Herre- tække". Er en ung Pige ikke i Besiddelse deraf, saa hjælper intet Raad hende til at blive „feteret". Rigtignok kan et stærkt Ønske om at tiltale Mændene nok hjælpe noget, og hør derfor her, hvordan en ung Pige bør være ligeoverfor Herrerne :

Fremfor alt naturlig -- befri dit Væsen for al Affektation! Vær frisk og kæk af Væsen, men ikke emanciperet og ukvindelig. Vær elskværdig ligeoverfor den udvalgte som mod andre Men tag imod hans Kurtise med en vis Reservation Lad ham ikke mærke, at han er sikker paa din Gunst, førend det rette Øjeblik kommer, hvilket ikke altid indtræffer pr. Brev eller med de Ord: „Vil De (eller du) blive min Hustru?"

Og til. Slut - Sandheden maa siges: Herrerne tiltales af en klædelig Dragt - ikke elegant men lidt koket, det være en Baldragt eller en Sygeplejedragt. C.

457. Kokettér kun allerbedst De kan, og om ikke længe De fanger en Mand. Men endnu et følger med i dette: han falder for næste Kokette.

Vær brav og vær dydig og sand, sent eller tidlig De møder en Mand, som Dem selv vil elske og eje, Og i Livet vil denne det meste veje. U-d.

Bør disse råd ikke skrives ind et sted.Haabet 5. aug 2006 kl. 18:59 (CEST)

Billedadvarsel[redigér wikikode]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

Yonatanh satte slettemarkør DuplicateImage:Human-man.png: del dupe(diff);

-- CommonsTicker 16. feb 2007 kl. 11:13 (CET)


Svageste køn[redigér wikikode]

Jeg har fundet en videnskabelig artikel, om at mænd er det svageste køn.

http://www.independent.co.uk/news/science/its-official-men-really-are-the-weaker-sex-1055688.html

--Longio 27. jun 2009, 22:56 (CEST)