Diskussion:Marcel Proust

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Frankrig Denne artikel er en del af WikiProjekt Frankrig, et forsøg på at forbedre artikler om Frankrig på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

I Juli måned er artiklen blevet udvidet voldsomt. Jeg læser på vedkommendes diskussionsside, at det vist drejer sig om oversættelse af dele af en anden wiki-artikel. Resultatet er ikke vellykket, der er adskillige fejl, talrige sproglige bump og ubehjælpsomheder og noterne virker ikke, for blot at nævne det jeg har bemærket ved en hurtig gennemlæsning. Men der var også værdifulde tilføjelser. Dersom den pågældende bidragyder ikke svarer på kritikken her på siden, foreslår jeg, at artiklen føres tilbage til dens tidligere form - som - det vil jeg ikke skjule - stort set var skrevet af mig. Mio Nielsen --82.125.190.59 7. sep 2012, 21:47 (CEST)


Her er nogle kritikpunkter fra de første afsnit : Prousts' mor var ikke en litterat, Auteuil var ikke et rustikt kvarter og forældrene var måske nok velhavende, men hvilke forældre, moderens eller sønnens, taler vi om ? Og så videre osv. Men jeg ved ikke hvordan man fjerner alle disse redigeringer og fører artiklen tilbage til dens form fra juni -12. Bedst var det hvis en anden kunne gøre det. Mio Nielsen--82.125.56.214 9. sep 2012, 21:48 (CEST)

Adgang til salonerne[rediger kildetekst]

… fik Marcel Proust gennem nogle klassekammerater. Ifølge artiklen. Ordene er korrekte, men når man læser sætningen, så får man uvægerligt indtryk af en underklasse stræber, der, lidt som H. C. Andersen, kom nedefra og ville op. Men Proust var født i en familie og i et miljø, der var fuldt på højde med Madame Strauss og de andre saloner han ønskede at frekventere. Den unge Proust havde blot det problem at hans forældre, der var stenrige og som omgikkes republikkens præsident, ikke syntes han stræbte i den rigtige retning, ikke troede på ham og ikke ville hjælpe ham. --86.221.80.55 6. apr 2015, 16:04 (CEST) Mio Nielsen